Днями завершилося будівництво велосипедної доріжки вздовж всього проспекту Юності. Тепер нею можуть користуватися любителі двоколісного транспорту. Також тривають роботи по асфальтуванню велосипедної доріжки по вулиці Пирогова (від вул.Скалецького до Електромережі). Вона вже побудована на 60%. Ця доріжка, як і попередня, буде відокремлена від проїжджої частини та пішохідної зони, що підвищить безпеку руху.

Майже п’ять років тому у Вінниці почали активно займатись створенням велосипедної інфраструктури. Перші велодоріжки з’явилися у 2011 році. А у цьому році почали будувати велодоріжки, які не межують ні з дорогою, ні з тротуаром. Першою такою смугою для руху велосипедистів стала доріжка по проспекті Юності. Там прокладено 600 метрів велошляху від Хмельницького шосе до вулиці Стахурського. На початку тижня тут завершили наносити розмітку.

У місті вже побудовано більше половини велодоріжки по вулиці Пирогова

А на початку серпня у Вінниці розпочалися роботи по будівництву нової велосипедної доріжки по вулиці Пирогова. Вона пролягає на ділянці від вулиці Скалецького до Електромережі між другорядною дорогою (яка йде паралельно до основної) та трамвайними коліями.

У місті вже побудовано більше половини велодоріжки по вулиці Пирогова

«Колись по цій вулиці велодоріжка була відокремлена спеціальною розміткою та дорожніми знаками і проходила вона по другорядній дорозі. Але, на жаль, часто траплялося так, що автомобілісти не зважали на знаки та паркували на ній свої авто. Саме тому було вирішено збудувати на цій ділянці відокремлену смугу для велосипедистів, щоб їхньому руху не заважали автомобілісти та пішоходи. Доріжка матиме 1,800 метрів в довжину. Тут вже зроблено основу, встановлено бордюри, зараз триває асфальтування. Наразі вже заасфальтовано 60% доріжки. Після цього працівники наноситимуть розмітку», – розповів керівник розвитку велосипедної інфраструктури м.Вінниці Олег Крупський.

Не зважаючи на те, що ці доріжки створені саме для велосипедистів, деякі вінничани по ним ходять. І це при тому, що на них нанесена відповідна розмітка, а поруч є тротуари. Цим самим вони створюють не лише незручності для любителів двоколісних, але й наражають себе на небезпеку. Тому велосипедисти роздумують над тим, як привчити вінничан до порядку на вулицях міста.



Переглядів: 20625
Поширень: 0