30 вересня неочікувано для всіх до Вінниці приїхала група «1+1» з програмою Інспектор Фреймут. Цього разу Ольга Фреймут проводила перевірку не в закладах громадського харчування і готелях, а у вінницькому трамваї.

Першим під перевірку потрапив трамвай, який рухався по маршруту №4 «Барське шосе – Залізничний вокзал».

Ольга Фреймут спробувала «попрацювати» кондуктором – вона почала брати в людей гроші за проїзд, таким чином проводилась перевірка, чи може стороння особа «заробити», продаючи квитки. Щоб її не впізнали телеведуча вдягла перуку, окуляри та жилет, як у кондуктора. Але такий «заробіток» припинився швидко - при першій зустрічі з справжнім кондуктором.

«Кондуктор її спитав: «Що ви тут робите?». Вона каже: «Я кондуктор». А він каже: «Ні, ви не кондуктор, я кондуктор», - розповідає водій трамвая Надія Мазур, яка вчора була за кермом «четвірки».

Вчора Ольга Фреймут перевіряла у Вінниці... трамваї

Тоді Ольга Фреймут повідомила, хто вона є, кондуктор засміявся і сказав: «Тоді ми вас знаємо».

Загалом в трамваї Ольга Фреймут провела перевірку на безпечність: наявність вогнегасника, аптечки, технічну справність громадського транспорту та звичайно чистоту.

Як розповіли працівники Вінницької транспортної компанії, перевірку пройшли успішно, навіть незважаючи не те, що трамвай вже працював на лінії, не лише вийшов з депо.

«Я розумію, що з нею були люди технічно грамотні, бо вони перевіряли знизу гальмівні колодки. Ольга Фреймут ставала на колії перед трамваєм, водій рушав і загальмовував всі три рази. Окрім того, вона серветкою перевірила на чистоту наш трамвай і була дуже вражена тим, що трамвай, який вже прийшов з лінії, був чистий», - розповів директор Вінницької транспортної компанії Микола Форманюк.

Вчора Ольга Фреймут перевіряла у Вінниці... трамваї

За словами водія трамвая з 28-річним стажем Надії Мазур, візит Ольги Фреймут був несподіваним, хоча кондуктори і водії вінницьких трамваїв до відеокамер вже звикли.

«Вчорашній візит був несподіванкою. Їхали на 4 маршруті в 269 трамваї. Я під’їжджаю до зупинки, дивлюся, велика камера мене знімає. Але те, що камери нас знімають, я не здивувалася, тому що нас часто знімають. І швейцарці приїжджають, дивляться, як ми працюємо і так гості з інших міст. Ми вже як «звьозди» тут. Але саме коли він присів і почав колеса знімати вже, тоді зрозуміла, що тут щось не те. А коли вона зайшли і зчинився галас в трамваї, я подивилася, що якась жінка там намагається білети продавати. Почула, як вони сюди підходять і провіряють чистоту. Але я не зрозуміла. Впізнала Олю Фреймут, лише коли вона зняла перуку на кінцевій», - розповіла Надія Іванівна.

В результаті вінницький трамвай отримав відзнаку «Інспектора Фреймут», табличку розмістять у Музеї вінницького трамваю, що на території депо.

Відомо, що у Вінниці вчора проводилась лише одна перевірка. Сьогодні Ольга Фреймут змімає програму вже в іншому місті.

Фото з сайту Vinnitsa.info та соцмереж



Переглядів: 9487
Поширень: 0