70 років з дня заснування виповнилося Вінницькій фізико-математичній гімназії №17. На урочистості, котрі пройшли у сцботу, 10 жовтня, у Вінницькому обласному театрі, приїхало більше трьохсот викладачів та випускників найкращої школи міста.

Свято стартувало із хорового співу вчителів, які нині працюють у закладі. Почувши з їх вуст гімн школи, всі гості схопилися з крісел, а хто згадав слова – взявся підспівувати.

«Коли постало питання куди віддавати дитину навчатися – я не мав сумніву, що це буде 17-та гімназія», – розповідає батько учня школи у ролику, який створили спеціально до свята. У ньому охопили історію школи – від перших днів її створення і до сьогодення.

Привітати заклад з ювілеєм прийшов в.о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов. Колективу закладу він вручив подяки та сучасний комп’ютер. Крім того, влаштував сюрприз вчителю Юрію Пасіхову – вручив йому відзнаки «Почесний громадянин Вінниці» та «Відзнаку міського голови» з іменним годинником. (Ці нагороди були втрачені, коли влітку невідомі пограбували квартиру вчителяавт.)

Вінницька фізико-математична гімназія №17 відзначила 70-річний ювілей

Не міг оминути свята Олександр Домровський – народний депутат України від Вінниччини. Уже більше 20-ти років він є головою опікунської ради «Турніру чемпіонів». Це єдина в Україні комплексна олімпіада з трьох предметів – фізики, математики й інформатики, ініціатором створення якої став Юрій Пасіхов.

«Гадаю, треба школу перейменувати у «Музична фізико-математична гімназія», адже тут не тільки професійний дитячий хор – тут навіть вчителі співають, – жартує Олександр Георгійович. – Це дійсно унікальний заклад, бо чим довше він існує, тим сучасніші методи освіти тут впроваджуються. І я пам’ятаю, як, будучи міським головою, допоміг укомплектувати школу комп’ютерним класом. Прийшов час оновити його, аби гімназія й надалі залишалася найсучаснішою в місті».

Вінницька фізико-математична гімназія №17 відзначила 70-річний ювілей

Це клас на 10 сучасних комп’ютерів типу «10+1». У школі кажуть – подарунок доречний як ніколи, бо існуюча техніка вже давно почала відставати від новітніх технологій.

Вінницька фізико-математична гімназія №17 відзначила 70-річний ювілей

Завершилися урочистості концертом, який організували нинішні учні гімназії.



Переглядів: 5235
Поширень: 0