15 жовтня відбулося відкриття нового приміщення Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька». Тут майже 600 дітей отримають більш якісні умови для навчання та розвитку своїх творчих здібностей. Вітали дітлахів, їхніх батьків та вчителів Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман та в.о. міського голови Сергій Моргунов, який цього дня перервав свою відпустку.

Кількість бажаючих займатися у школі мистецтв «Вишенька» постійно зростає. Тому створення нового приміщення для цього закладу вже давно стояло в пріоритетах місткої влади. Тож, для покращення умов навчання та розширення бази мерія викупила нове приміщення у недобудованій будівлі та профінансувала його реконструкцію. В результаті школа мистецтв розмістилась на загальній площі території 1,3 тис. м2.

Вінницька школа мистецтв «Вишенька» переїхала у нове приміщення

«Я сьогодні щасливий, як і багато батьків та дітей, що у цьому великому мікрорайоні з’явилася така чудова школа мистецтв «Вишенька», адже це надзвичайно важливо. Я пам’ятаю, як ця школа розташовувалася у стінах дитячого садочка, і ми мріяли про нове приміщення для неї. Мрії здійснюються. Тож, вітаю вас з цією чудовою подією. Бажаю всім успіхів і хочу запевнити в тому, що у Вінниці й надалі будуть з’являтися нові дитячі заклади та створюватись повноцінна інфраструктура для того, щоб Вінниця розвивалася, а люди відчували себе комфортно у своєму місті», – сказав Голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

Вінницька школа мистецтв «Вишенька» переїхала у нове приміщення

«Мені надзвичайно приємно сьогодні бути з вами на такій гарній та знаковій події у культурному житті міста Вінниці. Сьогодні ми відкриваємо таку чудову школу, яку ви чекали не один рік. Тож, я бажаю діткам, щоб вони отримували тут максимум задоволення від навчання, щоб викладачі, які є високопрофесійними педагогами, навчали учнів та підвищували їхній професійний рівень у якісних і сучасних умовах», – каже в.о. міського голови Сергій Моргунов.

До сьогодні школа мистецтв «Вишенька» розміщувалась а в двох приміщеннях: в ДНЗ №73, де орендувала 5 груп площею 986 м2 (просп. Космонавтів,64) та приміщення за адресою просп. Космонавтів,39, яке було додатково виділено у 2011 році для розташування хореографічного відділення.

Вінницька школа мистецтв «Вишенька» переїхала у нове приміщення

Нове приміщення дозволить вирішити два питання: з одного боку школу мистецтв «Вишенька» забезпечується повноцінним приміщенням, з іншого – вивільняється частина приміщення дитячого садка №73, де згодом буде відновлено 5 груп та створено місця для 150 дітей.

Вінницька школа мистецтв «Вишенька» переїхала у нове приміщення

У новому приміщенні буде розміщуватись музичне, художнє відділення та адміністративно-технічні приміщення. Також планується відкриття театрального відділу та подальший розвиток нових напрямків на відділенні хореографії (спортивного, бального, східного танцю та класичного балету).



Переглядів: 12378
Поширень: 0