На базі міської клінічної лікарні №3 створено відділення для людей, які мають невиліковні хвороби на останніх стадіях, – хоспіс. На сьогоднішній день там проведено реконструкцію приміщення, завезено необхідні меблі та обладнання. Орієнтовна потужність хоспісу складає 30 ліжко-місць. Працюватимуть тут фахівці, які пройшли спеціальне навчання.

До сьогодні у Вінниці не було єдиного відділення, яке б спеціалізувалось на наданні медичної допомоги важкохворим вінничанам. Тому люди, які страждають на невиліковні хвороби, отримували допомогу в різних лікувальних закладах міста. Тому, враховуючи досвід різних розвинених країн, було прийнято рішення створити у Вінниці хоспіс, де б люди могли проходити симптоматичне лікування та отримувати полегшення болю, яким супроводжується ряд хвороб.

У Вінниці створено хоспіс – відділення паліативної медичної допомоги

«Сьогодні медицина Вінниці стала на один крок ближче до передових світових стандартів, створивши хоспіс. Під час проектування ми керувались тими стандартами, які передбачають максимальну зручність для наших пацієнтів, враховуючи те, що це можуть бути люди з обмеженими фізичними можливостями. Далі ми плануємо набирати колектив. У Києві працює інститут хоспісної паліативної медицини, і працівники, які будуть надавати допомогу у цьому відділенні, пройдуть додаткову підготовку у цьому інституті. Перших своїх пацієнтів ми приймемо, коли буде повністю навчений персонал. Орієнтовно це з початку нового року», - розповів головний лікар міської клінічної лікарні №3 Дмитро Фостаковський.

У Вінниці створено хоспіс – відділення паліативної медичної допомоги

У новоствореному хоспісі сьогодні побували Голова Верховної ради України Володимир Гройсман, який свого часу підтримав ініціативу вінницьких медиків створити таке відділення, та в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов, який продовжив реалізацію проекту.

«Те, що сьогодні відкривається хоспіс, – це ознака того, що команда, яка працює в місті, у надзвичайно важкі часи правильно розставляє пріоритети і вирішує ті проблеми, які є сьогодні у людей, зокрема створивши таке відділення. Хочу подякувати усім, хто причетний до реалізації цього проекту, за те, що ви не просто говорите про проблеми, ви їх вирішуєте, і хочу запевнити, що підтримував і буду підтримувати такі починання. Я переконаний, що це не перший і не останній проект в медичній галузі такого рівня», - сказав Володимир Гройсман.

У Вінниці створено хоспіс – відділення паліативної медичної допомоги

В свою чергу в.о. міського голови Сергій Моргунов, який вийшов цього дня з відпустки, зазначив: «Відкриття цього відділення – це яскравий приклад реалізації нашої стратегії Вінниця-2020 та її основних пріоритетів. Хочу подякувати лікарям і спеціалістам, які запропонували ідею і доклали зусиль до створення цього хоспісу. А також всім спонсорам, які теж підтримали цю ініціативу. Якщо ми так будемо далі працювати, то разом зможемо ще багато зробити».

Капітальний ремонт приміщень для створення хоспісу було розпочато з грудня 2014 року за рахунок коштів, виділених міською радою з бюджету розвитку 4 млн. грн. До реалізації цього проекту долучились також різні об’єднання та підприємства, зокрема, Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні, ГО «Нова свідомість», ТОВ «Барлінек Інвест», ТОВ «ViOil» та Вінницька спілка художників.



Переглядів: 13041
Поширень: 0