25 жовтня у день виборів міських голів та депутатів місцевих рад Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман традиційно голосував у Вінниці. Він не змінює місце прописки і залишається вінничанином, тож і незмінною залишається виборча дільниця, де відбувається його волевиявлення. Вона розташована у загальноосвітній школі №10.

«Я голосував за команду, якій довіряю і в успіх якої я вірю, за людей, які здатні забезпечити розвиток Вінниці на найближчі роки і за команду, - сказав Володимир Гройсман. – Я вважаю, що Вінниця має дуже цікавий, абсолютно реальний план дій, і він буде реалізований. Це не чергові, як ми звикли чути з політикума, пусті обіцянки. Це реальний план дій, який буде перетворювати Вінницю в сучасне і комфортне місто для життя. І більше того, я думаю, що Вінниця і надалі буде займати лідируючі позиції серед міст обласного значення країни».

Також спікер українського парламенту зазначив, що це перші вибори після Революції Гідності в умовах початку децентралізації, тому вони є надзвичайно важливими. Адже зміни в українському суспільстві і політикумі мають відбуватись саме з місцевого рівня. «Від того за кого люди проголосують, залежить розвиток територіальних громад та місцевого самоврядування, вирішення абсолютно простих, але певною мірою наболілих питань: дороги, тротуари, ліфти, школи, садочки, лікарні – все те, що нас оточує. Тому я покладаю на ці вибори величезні надії. Я б дуже хотів, щоб відбулось оновлення місцевих еліт особливо там, де місцева влада не довела своєї ефективності. Дуже важливо, щоб ці вибори були демократичними і вільними. Я глибокого переконаний в тому, що це початок дуже позитивних змін в Україні».



Переглядів: 6524
Поширень: 0