31 жовтня Вінниця стала десятим обласним центром України, де видали свідоцтва про народження дитини одразу у пологовому будинку.

Міністр юстиції України Павло Петренко та голова облдержадміністрації Валерій Коровій презентуючи при Вінницькому міському клінічному пологовому будинку №2 фронт-офіс, де за 24 години можна отримати перший документ новонароджених, урочисто вручили двом щасливим матусям, свідоцтва про народження малюків на місці.

За словами Павла Петренка тепер у Вінницькому міському пологовому будинку №2 батьки отримуватимуть свідоцтво про народження дитини за простою процедурою - подається заявка до відкритого фронт-офісу і за добу видається документ.

У Вінниці вперше видали свідоцтва про народження дитини прямо у пологовому будинку

Основне завдання мами й тата – визначитися швидко з іменем новонародженого. І все це, як наголосив високопосадовець, без черг і бюрократії, як було раніше.

У Вінниці вперше видали свідоцтва про народження дитини прямо у пологовому будинку

«На Вінниччині пілотний проект Міністерства юстиції України по видачі свідоцтв про народження дітей запрацював з міського клінічного пологового будинку №2. Протягом наступного тижня така послуга за принципом фронт-офісів буде діяти в усіх закладах охорони здоров’я Вінниці, де приймаються пологи. Наше завдання, до кінця року забезпечити всі пологові будинки обласних центрів України новим сервісом. Думаю, з цим завданням ми впораємося, а Вінниця має продемонструвати найкращий результат,тому що тут приріст населення за рік дуже високий, а така послуга спрощує життя нашим українцям. Наступного року плануємо дійти до районних лікарень, адже такий сервіс мають отримувати всі українки, незалежно де вони проживають і де вони народжують» - підкреслив Павло Петренко.

У Вінниці вперше видали свідоцтва про народження дитини прямо у пологовому будинку

За словами Міністра юстиції України Павла Петренка за два місяці такою послугою в країні скористалося понад 1500 родин.

До речі, в рамках робочої поїздки до Вінниці Павло Петренко також провів особистий прийом громадян.

У Вінниці вперше видали свідоцтва про народження дитини прямо у пологовому будинку

Крім того, пацієнти Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону у місті Вінниця – ветерани війни, учасники бойових дій, учасники АТО, військовослужбовці, – мали змогу отримати безоплатну правову допомогу безпосередньо в приміщенні шпиталю. Консультували та слухали проблеми бійців Міністр юстиції України Павло Петренко, директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський та працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.



Переглядів: 5632
Поширень: 0