15 листопада, у день проведення другого туру виборів міського голови Вінниці, біля міськвиконкому Вінницької міської ради встановлені агітаційні намети ВО «Батьківщина», а також кількох інших політичних партій – ВО «Свобода», «Громадянська позиція», Партія пенсіонерів України.

Нагадаємо, один з кандидатів на посаду міського голови, - Людмила Щербаківська, - є представником ВО «Батьківщина», а вказані політсили підтримують її у другому турі виборів міського голови.Водночас, згідно з законодавством, в Україні заборонена виборча агітація у день голосування і «день тиші».

Як повідомляють у громадянській мережі ОПОРА, ці намети стояли на площі також і в суботу напередодні дня виборів.

біля міськвиконкому Вінницької міської ради встановлені агітаційні намети ВО «Батьківщина»

біля міськвиконкому Вінницької міської ради встановлені агітаційні намети ВО «Батьківщина»

Представники ОПОРИ написали заяву про порушення і дали пояснення по факту подій правоохоронцям. Водночас, представники політсил, намети яких встановлені на площі, стверджують, що намети встановлені законно, оскільки у них не агітують за жодного з кандидатів на посаду міського голови.

Сьогодні, 15 листопада, у Вінниці відбувається 2 тур виборів Вінницького міського голови. За результатами виборів 25 жовтня в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов набрав 48,2 % голосів, другий результат із 13,6 % отримала голова обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Людмила Щербаківська.



Переглядів: 5084
Поширень: 0