16 листопада Вінницю відвідали представники Світового банку. Вони приїздили познайомитись із містом, дізнатись про пріоритети розвитку обласного центру та завдання, які ставить перед собою мерія. Через кілька місяців представники Світового банку планують повторний візит до Вінниці. На наступній зустрічі вони планують представити проекти, які пропонуватимуть для подальшої співпраці.

Участь у зустрічі взяли заступники Вінницького міського голови Галина Якубович та Ігор Корольчук, директор департаменту адміністративних послуг Ірина Копчук, заступник директора КП «Інститут розвитку міст» Олена Орленко, координатор програм Світового банку по Білорусі, Молдові та Україні Алехандро Седеньо, старший менеджер портфелю проектів Світового банку в Україні Клавдія Максименко, старший спеціаліст сектору соціального розвитку Світового банку Холлі Велборн, менеджер портфелю проектів Міжнародної Фінансової корпорації Юджин Осмокеску.

Світовий банк має наміри запропонувати нові проекти для поглиблення співпраці із Вінницею

Галина Якубович та Ігор Корольчук розповіли, які пріоритети в розвитку міста ставить перед собою мерія, які проекти реалізуються у Вінниці за підтримки іноземних партнерів. Також вони познайомили членів делегації із перспективами міста та його потенціалом. Саме така інформація цікавила представників Світового банку, мета візиту яких полягала у тому, щоб більш детально познайомитись із містом та зрозуміти, які проекти вони можуть запропонувати для реалізації.

Координатор програм Світового банку по Білорусі, Молдові та Україні Алехандро Седеньо зазначив, що сьогоднішній візит має ознайомчий характер. «Я час від часу приїжджаю в Україну подивитись, як реалізуються наші проекти і стараюсь відвідати міста, в яких ми збираємось чи вже реалізовуємо проекти, щоб познайомитись ближче, - сказав Алехандро Седеньо. – Пріоритети, які ви ставите на рівні міста, співпадають із тією роботою, якою займаємось ми. Ваша презентація щодо стратегії розвитку Вінниці допоможе нам зрозуміти, чим живе місто. І під час нашого наступного візиту, який ми плануємо через кілька місяців, ми зможемо запропонувати більш детальні проекти для вашого міста».

На сьогоднішній день Вінниця вже співпрацює зі Світовим банком. Наразі за його підтримки у місті буде реалізовуватись масштабний проект з модернізації системи теплопостачання частини міста та будівництво сучасного Центру серцево-судинної хірургії.



Переглядів: 6246
Поширень: 0