Дистанційне навчання стає дедалі більш популярним серед дітей, які бажають отримувати якомога більше інформації. В цьому їм допомагає освітній портал ФМГ №17 (http:/www.edu.vn.ua). Користуючись його базою, учні мають можливість отримувати знання і одразу перевіряти з допомогою тестів рівень їх засвоєння. За даними управління освіти Вінницької міської ради, протягом тижня, з моменту оголошення карантину, на сайт завітало на тисячу учнів більше ніж зазвичай.

Близько 5 років в Інтернет-просторі функціонує потужний освітній ресурс для школярів, вчителів і батьків. Його створив і підтримує заслужений вчитель України Юрій Пасіхов, який працює у Вінницькій фізико-математичній гімназії №17. Отримувати і закріплювати знання учням допомагає Лабораторія інформаційних та комунікаційних технологій (ЛІКТ) ФМГ №17. В рамках цієї лабораторії було розроблено програмний комплекс занять, який дозволяє проводити уроки не лише у класних кімнатах, але й через Інтернет. На цьому освітньому ресурсі викладаються матеріали, які дитина може освоїти поза школою.

На сьогоднішній день на цьому освітньому порталі розміщено близько 4000 уроків. «Вони містять текстову частину, мультимедійну (для виконання лабораторних робіт) і тестовий розділ. Уроки розроблені таким чином, що учень, не вивчивши весь матеріал і не пройшовши перевірку знань, не може перейти до наступного уроку. Лише після успішної здачі тесту дитина отримує доступ до нової інформації. Гарні ці уроки ще й тим, що оцінка ставиться об\'єктивно, адже це робить комп\'ютер.» - розповідає начальник управління освіти міської ради Володимир Буняк.

Протягом останнього тижня на сайті працювало більше 3 тис. учнів (при тому, що під час навчального періоду таких учнів було близька 2-х тисяч щотижня). Зараз, під час «вимушених канікул», окрім проходження шкільної програми вони отримували також інформацію про олімпіади, які проводяться в Інтернет-просторі. Зокрема, про Всеукраїнську олімпіаду з інформатики. Сьогодні триває її перший тур. Фінал відбудеться, як і 16 років поспіль, саме на базі ФМГ №17.

Також на сайті створений електронний класний журнал, щоденник та розклад занять. Це дозволяє батькам отримувати інформацію про наявність або відсутність дитини у школі та про її успішність. А ще учні можуть спілкуватись зі своїми викладачами на дошці оголошень або на форумі. В свою чергу вчителі можуть давати певні завдання конкретному учневі та дивитись, в який термін завдання було виконано.

На порталі також успішно працює «система електронного документообігу». Вона дає можливість швидко і якісно забезпечити електронний обмін документами як в закладі освіти, так і між органами управління та підпорядкованими структурами в межах регіону.

Всі школи міста, області та України, які підключені до мережі Інтернет, можуть використовувати ресурс цього освітнього порталу. Для отримання доступу необхідно лише звернутись до ЛІКТ ФМГ №17. Учні ж можуть використовувати навчальні ресурси шляхом особистої реєстрації через Інтернет.


Переглядів: 4719
Поширень: 0