Сьогодні, 8 грудня, у приміщенні облдержадміністрації розпочав роботу навчально-практичний семінар з енергоефективності та енергозбереження з ініціативи Мінрегіону за підтримки інформаційно-аналітичного видання Журнал «ЖКГ України».

В роботі семінару взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник, директор Департаменту житлово-комунального господарства,енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков, фахівці з питань ЖКГ та енергозбереження, представники районних державних адміністрацій і міськвиконкомів міст обласного значення.

Мета семінару — висвітлення питань, що стосуються інноваційних технологій енергозбереження в сфері ЖКГ, шляхи фінансування галузі.

Відкриваючи захід, заступник голови ОДА Василь Броварник зазначив: «Тема сьогоднішнього семінару є дуже актуальною та важливою в нинішніх умовах дефіциту енергоносіїв і зростання цін на них. Підвищення енергоефективності є одним із пріоритетних напрямків роботи влади всіх рівнів, оскільки є запорукою енергобезпеки та енергонезалежності нашої держави».

Підкреслюючи важливість для Вінниччини тематики енергоефективності, Василь Броварник нагадав, що у 2015 році місто Вінниця отримало європейську енергетичну нагороду, також місто є членом Асоціації енергоефективних міст України.

«Місцева влада підтримує заходи з енергоефективності та енергозбереження,- запевнив посадовець. - Підтримуючи загальнодержавну програму, яка відшкодовує кошти за кредитами на придбання негазових котлів і матеріалів для утеплення будинків, ми розробили подібні програми на місцевому рівні. Крім обласної програми, розроблені і діють механізми відшкодування «теплих кредитів» у містах: Вінниці, Могилів - Подільському, Козятині».

У Вінниці стартував семінар з енергоефективності та енергозбереження

За його словами, на Вінниччині вже видано 3200 «теплих кредитів» на суму понад 61 млн. грн.

У ході роботи семінару виступили представники компаній – виробників приладів обліку (Антап-Україна), а також представники компанії ПМП «Open system”, «Стала енергія» та «Промислові системи».

До уваги присутніх були представлені програма енергоефективності «Ощадний Дім» та програма від АБ «Укргазбанк» «Ефективне кредитування житлового фонду».

У Вінниці стартував семінар з енергоефективності та енергозбереження

Усі учасники заходу мали змогу задавати доповідачам питання, що їх найбільш зацікавили та активно брати участь у дискусії. Вони також отримали численні проспекти із практичними рекомендаціями та роздатковий матеріал на тему енергозбереження.



Переглядів: 4364
Поширень: 0