«Наша творчість – тобі, Україно!» - під такою назвою відбувся ювілейний концерт Вінницької дитячої школи мистецтв, присвячений 25-річчю від дня заснування. До цієї дати учні та випускники школи мистецтв підготували ювілейний концерт-звіт.

В урочистій обстановці керівники Вінницької дитячої школи мистецтв приймали святкові привітання, грамоти та подарунки від імені керівництва міста й області.

Від імені обласної державної адміністрації дитячу школу мистецтв із ювілеєм привітав заступник голови облдержадміністрації – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк: «Не дивлячись на такий юний вік існування школи мистецтв, вона стала потужним широкопрофільним закладом, де кожна дитина має можливість реалізувати себе та розвивати свої таланти. В першу чергу, це завдяки Вам, педагогам, які є професіоналами своєї справи».

Вінницька дитяча школа мистецтв відсвяткувала 25-річний ювілей

Також Ігор Івасюк вручив державну відзнаку директору дитячої школи мистецтв Ярославу Зіньку, якому присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України».

Вінницька дитяча школа мистецтв відсвяткувала 25-річний ювілей

Заступник міського голови Андрій Рева від імені міської влади керівнику та кращим працівникам закладу вручив Почесні грамоти, квіти та грошові нагороди.

Вінницька дитяча школа мистецтв відсвяткувала 25-річний ювілей

Чимало теплих слів про досягнення випускників, викладачів та учнів дитячої школи мистецтв за 25 років її існування прозвучало у вітальних промовах керівників закладів культури області та міста Вінниці, керівництва профспілки працівників культури.

Із щирими словами подяки за вітання й подарунки до учасників урочистостей звернувся директор ДШМ – Ярослав Зінько.

До концертної програми ювілейного вечора увійшли кращі номери учнів та художніх колективів закладу: дитячого оркестру народних інструментів, ансамблю «Мрія», ансамблю народних інструментів «Український сувенір», хору молодших класів тощо.

Вінницька дитяча школа мистецтв відсвяткувала 25-річний ювілей

Довідка:

Початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Вінницька дитяча школа мистецтв» було створено у 1990 році. Школа нового типу першою в області об’єднала у своєму навчально-виховному процесі усі види мистецтв: музику, хореографію та образотворче мистецтво.

Від часу заснування по теперішній час колектив школи очолює Зінько Ярослав Віталійович – заслужений працівник культури України.

В закладі працює понад 89 осіб, в т.ч. 71викладач, серед яких є кандидат мистецтвознавства та доцент, а також 2 викладача-методиста та 7 викладачів зі званням «старший викладач».

В школі навчається щорічно понад 830 дітей, в т.ч. в бюджетних групах – 520 учнів.

За роки існування Вінницької дитячої школи мистецтв свідоцтва про початкову мистецьку освіту отримало 918 учнів.



Переглядів: 8032
Поширень: 0