14 грудня у залі засідань міської ради з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС відзначили вінничан, які ціною власного здоров’я захистили людство від жахливої катастрофи. Їм вручили грамоти та грошові премії.

Щороку 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. З цієї нагоди міський голова Сергій Моргунов подякував ліквідаторам-вінничанам за їхній героїзм.

«З часу аварії на ЧАЕС пройшло майже 30 років. Тоді мало хто розумів, скільки страшних наслідків принесе ця катастрофа. В той час комуністичний радянський режим всіляко замовчував те, що відбувається. А люди героїчно ліквідовували цю катастрофу, днями та ночами гасили пожежу, заходячи в той енергоблок. Звідти не всі вийшли. Люди зрозуміли, що може принести «мирний атом» якщо з ним неправильно поводитися. Ті, хто ліквідовували цю катастрофу, здійснили справжній подвиг, захищаючи нашу землю від наслідків катастрофи, серед них були й вінничани. З того часу вже виросло нове покоління, яке знає про цю трагедію лише з книжок. Сьогодні в нашому залі присутні ці герої, я вважаю, що ми всі повинні дякувати їм за самопожертву, за те, що вони зробили для нас і для майбутнього покоління. Я б дуже хотів, щоб ці трагічні помилки більше не повторювалися в Україні та у всьому світі», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Сьогодні у Вінниці вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які загинули, вшанували хвилиною мовчання.

Довідка

За даними Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, що мають право на пільги у м. Вінниці станом на 01.12.2015 року на обліку перебуває 2 946 осіб, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС.



Переглядів: 3038
Поширень: 0