Центр надання послуг планується створити в межах Регіональної програми інформатизації "Електронна ВІННИЧЧИНА" на 2016-2018 роки.

Про це зазначив перший заступник голови ОДА Андрій Гижко. За його словами, Регіональну програму в січні буде представлено обласній раді для затвердження.

"Будемо просити депутатський корпус виділити кошти на її реалізацію, зокрема 2 млн грн на першочергові заходи, пов’язані із електронним документообігом і реформуванням надання адміністративних послуг. Зокрема, створення "Прозорого офісу" в облдержадміністрації, де послуги будуть пов’язані, насамперед із прийомом громадян. Хочу зазначити, що програма була розроблена у співпраці із Фондом "Східна Європа", - зауважив Андрій Гижко.

Наступного року у приміщенні облдержадміністрації планують відкрити "Прозорий офіс"

Крім того, в межах співпраці із міжнародною організацією в новому 2016 році буде модернізовано 10 районних центрів надання адміністративних послуг.

"10 районних ЦНАПів отримають можливість оновити комп’ютерну техніку і забезпечити електронний зв’язок з обласною державною адміністрацією. Вони будуть відібрані на конкурсних засадах, який підготує Фонд "Східна Європа". Ми будемо переводити низку послуг ОДА в електронний вигляд. Наприклад, реєстрація іноземних інвестицій, водних об’єктів. А ще на сайті ОДА буде можливість подавати заявки через електронний документообіг і не потрібно їхати з районів", - розповів Андрій Гижко.

Місцеві посадовці впевнені, організація роботи таким чином забезпечить прозорість взаємин влади та громадян.



Переглядів: 2816
Поширень: 0