Національний банк України 5 січня 2016 року вводить в обіг дві пам'ятні монети номіналом 5 гривень з нейзильберу і 20 гривень зі срібла. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

За інформацією НБУ, тираж монет - 50 тисяч і 3 тисячі відповідно. На аверсі монети з нейзильберу на матовому тлі розміщено рельєфне зображення ластівки на тлі нотних рядків, на реверсі - гурт колядників, які співають, один з них тримає різдвяну зірку, над якою написи - Щедрик, щедрик, щедрівочка.

Срібна монета прикрашена блакитним коштовним камінцем (кубічний оксид цирконію діаметром 2,0 мм) і різнобарвним голографічним зображенням. На її аверсі в намистовому колі зображена різдвяна зірка, в центрі якої - колядники, між променями зірки - по три дзвіночки.

Сьогодні в обіг вводять нові пам'ятні монети із зображенням відомого вінницького композитора Миколи Леонтовича

На реверсі монети розміщено композицію, яка розділена на дві частини стилізованим музичним рядком із Щедрика, вгорі портрет Миколи Леонтовича з диригентською паличкою у правій руці, на лівій руці композитора ластівка сидить, праворуч - напис Микола Леонтович; ліворуч від портрета на тлі концентричних кіл, що символізують звучання музики, у центрі яких вставка з кубічного оксиду цирконію, напис Щедрик; внизу "колядка дзвонів" - на тлі кольорових голографічних кіл зображені дзвінки.



Переглядів: 3762
Поширень: 0