Рік тому, наприкінці січня, в Державній фіскальній службі України створено спеціальний підрозділ «Фантом», основним завданням якого є протидія незаконному переміщенню товарів через лінію розмежування з окупованими територіями на Сході країни. За цей час проведено чотири ротації, а зведення з зони бойових дій щодня поповнюються фактами вилучень контрабандних та фальсифікованих товарів, чималих сум коштів, що намагаються провезти на непідконтрольні території.

30 січня у Державній фіскальні службі України урочисто відзначили першу річницю створення спецпідрозділу «Фантом». Офіцерів податкової міліції привітали Голова ДФС Роман Насіров, перший заступник Голови ДФС Сергій Білан, керівники та представники Адміністрації Президента, Міністерства фінансів України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та інших силових підрозділів і відомств, органів влади та волонтери. Подякувавши бійцям за бездоганну службу, керівник податкової міліції України Сергій Білан побажав найголовніше – повернення всіх бійців живими та неушкодженими.

Вінницьких бійців «Фантому» привітали з річницею створення спецпідрозділу

Фіскальну службу Вінниччини представляли близько 20 бійців «Фантому» - як із попередніх ротацій, так і тих, хто зараз несе службу в зоні проведення АТО. Начальник Головного управління ДФС у області Мирослав Продан, який особисто прибув на урочистості для привітання «фантомівців», подякував офіцерам за мужність та відвагу. Він відзначив, що йому особливо приємно чути найкращі відгуки про вінничан, які несуть службу в зоні АТО, від керівництва ДФС України.

За словами першого заступника начальника ГУ ДФС у області Віктора Сирватки, який відповідає за роботу податкової міліції, і також був присутнім на урочистостях, кількість вінницьких фіскалів у складі «Фантому» традиційно є однією з найчисельніших.

Вінницьких бійців «Фантому» привітали з річницею створення спецпідрозділу

- Я відчуваю особливу гордість за наших офіцерів, співробітників, які з честю і гідністю, постійно ризикуючи власним життям, захищають суверенітет України, - відзначив Віктор Сирватка.

З нагоди річниці бійцям спецпідрозділу «Фантом» вручені відомчі відзнаки.



Переглядів: 4436
Поширень: 0