Упродовж семи місяців (з 22 квітня по 30 листопада), вже другий рік поспіль, щотижневик «Компьютерное обозрение» за підтримки Microsoft проводив всеукраїнський конкурс ІТ-директорів Best CIO-2009. За підсумками цьогорічного конкурсу переможцем у номінації «Центральні та регіональні органи державного управління (менше 500 комп\'ютерів)» став Олександр Риженко, начальник управління комп\'ютеризації і телекомунікацій Вінницької міської ради.

Олександр Риженко, начальник управління комп\'ютеризації і телекомунікацій Вінницької міської радиНа перемогу в усіх номінаціях конкурсу претендувало декілька сотень кандидатів. Олександру довелось пройти три тури конкурсу, у ході яких враховувались і особисті якості фахівця, і рівень розвитку комп\'ютерної інфраструктури у міській раді. А напрацювань у управління, яке очолює Риженко, чимало - це і створення інформаційного забезпечення процесів в Центрі адміністративних послуг «Прозорий офіс», про який знають по всій Україні; запуск та підтримка центру обробки дзвінків «Цілодобова варта»; запуск та розвиток офіційного сайту міської ради, а також внутрішнього порталу міської ради, на якому зараз відбуваються основні інформаційні потоки та документообіг міськвиконкому, цілий ряд інших сучасних інновацій. Одним із найважливіших досягнень роботи управління комп\'ютеризації експерти вважають те, що більшість проектів на основі програмного забезпечення, яке розробляється, - здійснюється переважно власними силами.

Подальший розвиток сучасних інформаційних технологій у місті і, зокрема, розширення можливостей так званого електронного врядування є одним з пріоритетів сьогоднішньої команди Вінницької міської ради. Уже зараз мережа міськвиконкому розширена: до неї підключено районні адміністрації та частково - комунальні підприємства (загальна кількість комп\'ютерів в даній мережі сягає близька 800). В подальших планах - розвиток телекомунікаційної мережі, яка об\'єднуватиме не лише управлінські структури, а й усі комунальні підприємства - ЖЕКи, школи, лікарні та ін. Серед проектів, які запропоновані в рамках Угоди регіонального розвитку Вінницької області між Урядом, керівництвом Вінницької області і міста Вінниці, - апробація у місті унікального для України проекту «Безпечне місто». З допомогою таких проектів, на думку Олександра Риженко, цілком реально добитись того, щоб Вінниця стала одним з найбільш інноваційних міст України.


Переглядів: 3549
Поширень: 0