В рамках угоди зі Світовим банком, на Вінниччині розпочалась реалізація проекту вартістю понад 30 мільйонів доларів. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валерій Коровій під час брифінгу з представниками Світового банку щодо будівництва Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології.

Під час брифінгу вінницькі журналісти мали змогу ознайомитись із ескізним проектом будівлі сучасного кардіодіагностичного центру, який було виготовлено за кошти міської ради (разом із проектно-кошторисною документацією витрати становили близько 10 млн. грн.)

«Для нас є принципово важливим те, що сьогодні відбулась перша робоча зустріч, де мова йшла про практичну реалізацію проекту з будівництва Вінницького регіонального центру серцево-судинної патології, - зауважив очільник області. - Виготовлена проектно-кошторисна документація, відібрана земельна ділянка площею 1,8 га. Уже створено Центр як юридичну особу, для того, щоб можна було в рамках проекту проводити підготовку спеціалістів, яких орієнтовно має бути близько 500 чоловік».

У Вінниці презентували ескізний проеут будівлі сучасного кардіодіагностичного центру

За його словами, сумарна вартість субпроекту, що реалізовуватиметься на Вінниччині в рамках угоди зі Світовим банком та Міністерством охорони здоров’я України, становить близько 32 мільйони доларів.

Пан Фон Зао - керівник програм Світового банку з питань охорони здоров’я, освіти, соціального захисту та вразливості внаслідок конфлікту в Білорусі, Молдові та Україні, Європі та Центральній Азії, у свою чергу, зауважив: «Всього на розвиток та реформування сфери медицини в Україні Світовим банком було виділено 215 мільйонів доларів, з них 32 мільйони для будівництва у Вінниці кардіодіагностичного центру і навчання вінницьких спеціалістів для роботи в цій галузі. В цілому ж для участі у проекті відібрано вісім областей. серед яких – Вінницька».

У Вінниці презентували ескізний проеут будівлі сучасного кардіодіагностичного центру

Відповідаючи на запитання журналістів, учасники брифінгу торкнулись закупівлі будівельних матеріалів, відносно чого у Світового банку є чітка процедура.

Валерій Коровій так прокоментував це питання: «Ми маємо провести міжнародний тендер на визначення підрядних організацій з точки зору будівництва. Маємо скласти плани закупівель обладнання для даного закладу. Враховуючи, що це міжнародний проект, він спонукає нас до дуже прискіпливого виконання плану закупівель. Вже в липні цього року буде проведений міжнародний тендер, протягом шести місяців будуть проведені всі необхідні процедури, щоб вже в грудні приступити до власне будівництва».

У Вінниці презентували ескізний проеут будівлі сучасного кардіодіагностичного центру

Голова ОДА також повідомив, що будівництво кардіоцентру триватиме приблизно три роки. Він буде утримуватися за рахунок субвенцій з державного, обласного та міського бюджету.



Переглядів: 4566
Поширень: 0