З метою обговорення питань організації конференції, присвяченої розвитку малого та середнього бізнесу, в рамках програми країн «Вишеградської четвірки», 18 лютого Вінниччину відвідала делегація Посольства Угорської Республіки в Україні. У складі делегації до області прибули: Ласло Чаба Пап - заступник Глави Місії (Посольство Угорської Республіки в Україні), Тібор Фехер – Другий Секретар Посольства Угорської Республіки в Україні та Андраш Кадар – керівний аташе з питань зовнішньої економіки.

В ході робочої зустрічі угорські дипломати обговорили з керівниками профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації Проект програми заходу, терміни та умови проведення міжнародної конференції, основні питання, які будуть винесені для обговорення, кількість учасників тощо.

За словами заступника Глави Місії Ласло Чаба Пап, тільки офіційних представників від посольств країн «Вишеградської четвірки» та від профільних міністерств очікується більше 40 осіб. До участі у конференції, яка проходитиме у формі панельних дискусій, запросять більше як півсотні представників вінницького малого та середнього бізнесу та бізнесменів із сусідніх областей.

Навесні у Вінниці планують провести виїзну конференцію країн "Вишеградської четвірки"

Начальник управління міжнародного співробітництва облдержадміністрації Володимир Мережко та директор Департаменту регіонального економічного розвитку ОДА запевнили угорських дипломатів у тому, що керівництво області та міста надаватиме максимальну підтримку в організації заходу.

У свою чергу, Ласло Чаба Пап зазначив: «Метою подібних заходів є бажання «привнести» Європу, в тому числі співробітництво в рамках \/4 на місцевий рівень, в регіональні центри, а не тільки в Київ. І, в той же час, організувати цікаві дискусії стосовно впровадження реформ в певних галузях, зокрема – у економічний розвиток регіонів»,- підкреслив дипломат.

Навесні у Вінниці планують провести виїзну конференцію країн "Вишеградської четвірки"

Довідка:

Проведення «виїзних презентацій» у форматі \/4+У країна було погоджено в листопаді 2014 року у Львові на рівні заступників міністрів закордонних справ країн Вишеградської четвірки.

Першою була організована Польщею в м.Чернігів конференція з питань децентралізації у квітні 2015 року.

Другою — з питань вищої освіти, організована Чеською Республікою у м.Чернівці в жовтні 2015 року.
Третя — відбудеться на наступному тижні у Львові з питань енергоефективності, організована Словаччиною.

Конференцію «Розвиток МСП - Вишеградський досвід для представників управлінців та підприємців економіки України» планується провести у м.Вінниці в середині квітня Угорською стороною.



Переглядів: 2837
Поширень: 0