Відділення анестезіології та реанімації міської клінічної лікарні №1 в поточному році планується відремонтувати, розширити та забезпечити сучасним медичним обладнанням на рівні лікарень європейських країн. Сьогодні з приводу майбутніх змін у відділені відбулась виїзна нарада, яку провів міський голова Сергій Моргунов.

На сьогоднішній день в МКЛ №1 діє відділення анестезіології та реанімації на 6 ліжок. Цієї кількості місць вкрай недостатньо, в саме приміщення не відповідає нормам і стандартам роботи подібних відділень. Тому було прийнято рішення зробити його розширення із проведенням повної реконструкції приміщення, оснастити сучасною технікою, якою користуються європейські лікарні, налагодити якісну систему спостереження за станом хворого, автоматизоване введення ліків тощо.

В 1-й лікарні буде розширено реанімаційне відділення, для якого буде закуплено найсучасніше обладнання

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії планується створити на 12 ліжок. Його призначення – анестезіологічне забезпечення хірургічних втручань та інтенсивне лікування осіб, які перебувають в критичних станах (отруєння, коми, гострі порушення функціонування органів і систем, невідкладні стани).

«На часі у нас комплексна реорганізація реанімаційного відділення першої лікарні. На сьогоднішній день всі бачать, в якому стані воно знаходиться, є також питання по недостатній кількість ліжок і персоналу. Відповідно, це впливає на якість надання медичних послуг на вторинному рівні. Тому ми плануємо провести комплексний ремонт приміщення, забезпечити сучасним обладнанням та вдвічі збільшити кількість ліжок. Я думаю, що до кінця року в 1-ій лікарні ми будемо мати повноцінне якісне сучасне реанімаційне відділення», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

В 1-й лікарні буде розширено реанімаційне відділення, для якого буде закуплено найсучасніше обладнання

Мер доручив вже зараз розпочати роботу над проектно-кошторисною документацією. Приступити до реконструкції приміщень планується у травні. В бюджеті міста на ці потреби попередньо передбачені видатки у розмірі 3 млн грн. Ще 27 млн – для комплектування відділення необхідним сучасним обладнанням.



Переглядів: 4638
Поширень: 0