Президент Петро Порошенко, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман та Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе взяли участь в урочистій церемонії складення присяги патрульною поліцією Вінниці.

Глава держави привітав нових поліцейських із початком служби та наголосив на тому, що реформа правоохоронних органів, запуск у регіонах роботи Національної поліції є символом тих змін, які відбуваються в нашій державі та задля яких два роки тому мільйони українців вийшли на Революцію Гідності, прагнучи європейської держави, європейських змін.

Президент наголосив на тому, що зараз поліція – з народом, має високий рівень довіри населення. Глава держави звернувся до кожного поліцейського, який сьогодні виходить на службу, із закликом «берегти, як зіницю ока, цю народну довіру, бо її дуже важко отримати і легко розгубити». «Поліцейський завжди на боці народу, він завжди відкритий для того, щоб прийти і допомогти – допомогти громадянину. А громадянин завжди бачить у поліцейському силу, але справедливість і захист – те, задля чого ми розпочали реформу», – підкреслив Глава держави.

Президент взяв участь у церемонії складення присяги патрульною поліцією Вінниці: Поліцейський завжди на боці народу

Президент констатував, що у роботі Поліції, звичайно, є й недоліки, але вони ефективно і прозоро викорінюються. «Що головне – поліцейський ніколи не бере хабаря. В цьому вже всі переконалися, і цю планку ми будемо тримати так само високо. Це символ антикорупційності Поліції і майбутньої влади», – зазначив Петро Порошенко.

Після доповіді начальника Управління патрульної поліції міста Вінниця, лейтенанта Редвана Осіїнова особовий склад підрозділів, вишикуваний на площі Василя Стуса, проголосив присягу на вірність Українському народові. Поліцейські пообіцяли вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов'язки.

До поліцейських також звернувся Голова Верховної Ради Володимир Гройсман:

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман"Сьогодні ми присутні на початку нової історії вінницької поліції. Це одна з тих змін, яка відбувається в нашому суспільстві, які відновлюють довіру простих людей до Національної поліції", – заявив він.

"Пройшло не так багато часу, але сьогодні крокує по містах поліція, яка відновлює довіру, яка захистить того, хто потребує захисту, яка відновить справедливий стан, де це хочуть бачити, відчувати люди", – зауважив В. Гройсман.

Голова Парламенту зазначив, що у нинішній складний час мають бути здійснені головні прагнення громадян – жити у спокої, мирі, повазі, безпеці та мати якісну роботу. "Говорять, що осилить дорогу той, хто йде. Насправді, цей шлях, він завжди є складним. Але я вірю в успіх, я вірю в перемогу. Я вірю в те, що настане той день, коли ми скажемо одне одному, що недаремно йшли, оскільки маємо успіх", – зазначив очільник Верховної Ради.

В. Гройсман висловив переконання, що нові співробітники вінницької Національної поліції кожного дня будуть "стверджувати ті цінності, на яких сьогодні базується цивілізований світ", та забезпечать безпеку і повагу до місцевих мешканців.

"Вірю у те, що та довіра, яку ви маєте сьогодні, завжди буде тим мірилом відповідальності під час кожного вашого дня. Йдіть на службу, служіть людям, служіть суспільству, і повертайтеся здоровими", – наголосив Голова Парламенту.



Переглядів: 9057
Поширень: 0