24 лютого у Вінниці відбувся благодійний аукціон, лотами на якому були вироби, зроблені учасницями конкурсу «Міс Вінниця – 2016». Красуні представили вишиті картини, рушник, в’язані шапку та шарф та багато іншого. Загалом вдалося виручити 32 тисячі 400 гривень. Вони будуть передані на потреби військових, які воюють в зоні АТО. А людина, яка найактивніше брала участь у аукціоні, отримала подарунок від міського голови Сергія Моргунова – останнє видання книги про Вінницю.

Жителі міста постійно підтримують наших бійців, які захищають країну на Сході. Вінничани перераховують кошти на потребу військовим, долучаються до збору гуманітарних допомог. Також вже другий рік поспіль у Вінниці проводиться благодійний аукціон, де конкурсантки «Міс Вінниця» представляють власноруч виготовлені речі. У минулому році було зібрано 30 тисяч гривень, кошти були передані БФ «Подільська громада». На них закупили медичну установку для госпіталя, що в зоні АТО.

«Кожна з 16 фіналісток конкурсу «Міс Вінниця-2016» представили свої лоти на аукціоні. Крім того, у нас проводиться благодійна лотерея, призами у якій є подарунки, надані відомими людьми міста: картини від Федора Панчука, диски з автографами від Віктора Бронюка, картина з кабінету секретаря міської ради Павла Яблонського, книги від художника та колекціонера Володимира Козюка тощо», – розповів директор Міського палацу мистецтв Євген Майданик.

Конкурсантки "Міс Вінниця" зібрали понад 32 тис. грн. для бійців АТО

Учасниці конкурсу принесли на аукціоні свої картини вишиті хрестиком та бісером, екібани з паперових квітів, пляшки оздоблені у техніці декупаж тощо. Катерина Гладка принесла в’язану шапку та шарф у жовто-блакитних кольорах. «Я вважаю, що такі речі зберігають позитивну енергетику та тепло людини, яка їх зробила. В’язала протягом двох тижнів. Вважаю, що в’язані вироби – це завжди стильно, модно та актуально, – каже Катерина. – Щодо благодійного аукціону, вважаю, що зараз такі заходи важливі як ніколи і дуже рада, що змогла долучитися і зробити свій внесок у допомогу захисникам».

Конкурсантки "Міс Вінниця" зібрали понад 32 тис. грн. для бійців АТО

Найактивнішим учасником аукціону став Карл Гігінеішвілі, який придбав лоти на загальну суму 20 тисяч 500 гривень. Він і отримав спеціальний приз від міського голови Сергія Моргунова – останнє видання книги про історію Вінниці. «Ми сьогодні зібралися тут щоб допомоги нашим воїнам, які зараз перебувають у важких умовах. Вишиті картини, які я придбав, розміщу в офісі на роботі. До речі, лоти, придбані на минулорічному аукціоні, також зберігаю. Щодо книги від міського голови, то це корисний подарунок, адже вона про історію нашого міста».

Конкурсантки "Міс Вінниця" зібрали понад 32 тис. грн. для бійців АТО

Загалом на благодійному заході було зібрано 32 тисячі 400 гривень. Кошти передані БФ «Подільська громада» на підтримку бійцям.



Переглядів: 4565
Поширень: 0