В рамках проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області»25 лютого 2016 року у Вінниці відбувся семінар для підприємців із числа переселенців на тему: «Системний підхід до управління бізнесом. Практичні аспекти». Проект реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

Участь у семінарі взяли більше 40 чоловік:представники громадських організацій, підприємці з числа ВПО та представники підприємств, які працюють у Вінницькій області в різних сферах діяльності. Учасники заходу обговорювали питання, пов’язані із створенням бізнесу, фактори, що стримують його розвиток та, власне, як зробити бізнес ефективним.

Проект ЄС допомагає переселенцям Вінниччини зробити свій бізнес ефективним

Відкрив семінаркерівник проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» Валерій Нікітюк, який звернув увагу присутніх на те, що: «В рамках даного проекту передбачено надання компенсації переміщеним особам на написання бізнес-планів. Відповідно, майбутнім підприємцям серед переселенців, які можуть скористатися допомогою нашого проекту та бажають започаткувати власну справу, важливо зрозуміти як створити власний бізнес та що впливатиме на його успішність. Не менш важливим питанням, яке постане перед підприємцями в подальшому – є те, як забезпечити сталість та ефективність бізнесу. Саме це є однією із причин чому тема сьогоднішнього семінару – системний підхід до управління бізнесом».

Проект ЄС допомагає переселенцям Вінниччини зробити свій бізнес ефективним

Консультант Центру управлінських технологій «ЮВАС» Сергій Герич, який сам є переселенцем, у своєму виступі зазначив: «В Україні відкрити власну справу досить важко. А переселенцям доводиться вдвічі важче, адже вони ще й намагаються залікувати свої душевні рани. На семінарі ми намагаємось розповісти людям, як зробити власну справу ефективною та конкурентоспроможною». З цією метою він досить детально розповів присутнім про принципи роботи бізнесу, які фактори стримують його розвиток та як зацікавити клієнта. А Валентина Герич, яка також є Консультантом Центру управлінських технологій «ЮВАС» більш детально зупинилась на методах подолання супротиву в бізнесі.



Переглядів: 2783
Поширень: 0