З метою розширення співробітництва Державного концерну «Укроборонпром» з підприємствами області 26 лютого в обласній державній адміністрації відбулася робоча нарада за участі керівництва концерну та голови облдержадміністрації Валерія Коровія.

В нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, в. о. директора Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Володимир Репей та керівники промислових підприємств області, які можуть бути задіяні в оборонній галузі.

В ході зустрічі обговорювалось питання співпраці підприємств області з Державним концерном «Укроборонпром».

«Укроборонпром» пропонує вінницьким підприємствам виготовляти комплектуючі для оборонної галузі

Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов та його заступник з авіабудування і виробництва Юрій Пащенко представили учасникам наради номенклатурний каталог, який має стати своєрідним навігатором для вінницьких виробників.

«Це чесна і прозора пропозиція,- зазначив Роман Романов,- ми зацікавлені у співпраці з підприємствами Вінницької області як інвестори і готові надавати 80 % попередньої оплати тим виробникам, які випускатимуть комплектуючі для потреб оборонної галузі в напрямку імпортозаміщення».

У свою чергу, голова ОДА Валерій Коровій закликав керівників вінницьких підприємств використати можливість співпраці з Державним концерном «Укроборонпром» та доручив Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації виступити у ролі координатора між концерном та підприємствами, відпрацювати механізм їх взаємодії.

У ході зустрічі Валерій Коровій та Роман Романов визначили основні напрямки співпраці підприємств заради посилення обороноздатності держави та оснащення наших вояків усім необхідним.

Скоординовані дії нададуть можливість не тільки підвищити конкурентоспроможність вітчизняної продукції, але й допоможуть вирішити соціально-економічні проблеми: збереження трудового потенціалу області, створення нових робочих місць, підвищення рівня заробітної плати.

Було також зазначено, що розширення співробітництва полягатиме у налагодженні ефективної науково-технічної та виробничої кооперації, вирішенні завдань імпортозаміщення, скороченні замовлень іноземним партнерам на виконання робіт (послуг), які можна забезпечити власними силами.

«Укроборонпром» пропонує вінницьким підприємствам виготовляти комплектуючі для оборонної галузі

За підсумками робочої зустрічі було підписано Меморандум між Державним концерном «Укроборонпром» та Вінницькою обласною державною адміністрацією щодо розширення співробітництва з підприємствами Вінницької області у рамках виконання державного оборонного замовлення та програм соціально-економічного розвитку.

Довідка:

ДК «Укроборонпром» – це більше 100 підприємств оборонно-промислової галузі, на яких працює понад 80 тис. людей. Концерн вже самостійно виробляє більше 35% номенклатурних одиниць, які раніше постачались з Росії. Починаючи з квітня 2015 року, аналогічні Меморандуми було підписано підприємствами Львівщини, Тернопільщини, Миколаївщини, Херсонщини, Чернігівщини, Хмельниччини, Черкащини, Житомирщини, Івано-Франківщини, Харківщини, Полтавщини, Києва та Запоріжжя.

За результатами 2015 року Концерн та його підприємства-учасники сплатили понад 4 млрд. грн. податків до бюджету, відремонтували для Збройних Сил України 2 036 од., виготовили 2 242 од. озброєння та військової техніки.

Наприкінці 2015 року керівництво Концерну презентувало нову програму розвитку вітчизняного оборонно-промислового комплексу «Український щит». Високотехнологічне виробництво, інвестиції в ОПК України та оснащення армії сучасними зразками озброєння – головні постулати нової концепції розвитку «Укроборонпрому».

У сфері міжнародного співробітництва ДК «Укроборонпром» поглиблює співпрацю з НАТО. Концерн вже сьогодні отримав доступ до Головного каталогу НАТО з логістики. До списку міжнародних партнерів Концерну додалося 20 нових країн, зокрема досягнуті домовленості про спільні проекти з американськими,французькими, турецькими та польськими виробниками. Підприємства Концерну розпочали виробництво продукції за міжнародними стандартами.



Переглядів: 3469
Поширень: 0