Протягом трьох тижнів на початку листопада у Вінниці діяв карантинний режим і було запроваджено низку запобіжних заходів, завдячуючи яким поширення захворюваності на грип та ГРВІ вдалося знизити. Декілька вінницьких підприємств щодня шили марлеві пов\'язки для населення, лікарі в цілодобовому режимі надавали медичну допомогу, а аптечні мережі міста, попри усі труднощі, постійно поновлювали асортимент противірусними препаратами.

Міський голова Володимир Гройсман подякував усім колективам міських закладів охорони здоров\'я, які працювали у вкрай напруженому режимі, чітко і професійно надавали вінничанам медичну допомогу. Було відзначено роботу міської санітарно-епідеміологічної служби та міського управління міліції, які проводили щоденний моніторинг щодо дотримання масочного режиму. Очільник міста також звернувся із словами вдячності на адресу представників регіональних ЗМІ, які постійно надавали відкриту та публічну інформацію городянам про перебіг епідемії та вжиття заходів для мінімізації її наслідків.

«Завдяки спільним та злагодженим зусиллям ми змогли із гідністю пройти це випробування, - зазначив Володимир Гройсман. - Ми винесли певний урок з подій листопада, які вже у минулому, а відтак - зможемо впоратися із цим в майбутньому. Зокрема, у лікувально-профілактичних закладах вже сформовано двотижневий запас медикаментів та палива на випадок другої хвилі епідемії. Створено і запас марлевих пов\'язок в кількості 135 тисяч».


Переглядів: 3208
Поширень: 0