Упродовж триденного візиту представники регіону планують відвідати низку соціальних і промислових об’єктів повіту, зустрітися з керівництвом Ясської повітової ради, а відтак окреслити нові перспективи подальших партнерських взаємин.

Перший день візиту ознаменувався для вінничан відвідинами Французького Інституту у місті Ясси, діяльність якого координується Посольством Французької Республіки в Румунії та спрямована на поширення французької мови й культури, а також запровадження співпраці зі світовими рушіями культури й мистецтва в Румунії.

З роботою Інституту та основними напрямками його діяльності членів вінницької делегації ознайомив директор закладу пан Арделеану. За його словами, в Румунії діють усього 4 такі інститути, і спеціалізуються вони, насамперед, на проведенні курсів з вивчення французької мови, популяризації сучасної французької культури та втілення в життя спільних з місцевими установами мистецьких проектів.

Діяльність Інституту керівника Вінниччини Валерія Коровія зацікавила, тож у ході зустрічі партнери обговорили можливості відкриття подібного закладу у Вінниці.

На Вінниччині може з'явитись Французький Інститут

Водночас голова облдержадміністрації запросив фольклорні колективи Ясського повіту до участі у міжнародному фестивалі «Барвінкове кружало», яке на початку травня традиційно проходить на Вінниччині.

Вінниччину у складі делегації представляють керівник області Валерій Коровій, начальник управління міжнародного співробітництва ОДА Володимир Мережко, голова правління ПАТ «Вінницький олійно-жировий комбінат» Дмитро Чаленко, начальник Головного управління ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук та голова постійної комісії обласної Ради з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва Лариса Білозір.



Переглядів: 3146
Поширень: 0