В обласній державній адміністрації сьогодні відбулось засідання комісії з призначення персональних стипендій обласної державної адміністрації та обласної Ради у 2016 році в галузі культури і мистецтв.

«Призначення стипендії діячам культури і мистецтва області було започатковано ще у 2004 році, і це було дуже правильне і корисне рішення, оскільки культура, мистецтво у різні часи завжди потребує благодійної матеріальної підтримки. Тож будь-яке суспільство, яке дбає про своє майбутнє таку підтримку надає»,- підкреслив голова комісії, заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Члени комісії одноголосно підтримали 40 кандидатур на отримання стипендії, які були запропоновані на розгляд і зачитані начальником управління культури облдержадміністрації Станіславом Городинським та головою Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Михайлом Каменюком.

Цьогоріч 40 представників галузі культури і мистецтв отримуватимуть стипендії Вінницької ОДА та облради

«Ми розглядаємо цю стипендію не як винагороду за мистецькі заслуги, а виключно як матеріальну підтримку для студентів мистецьких спеціальностей, акторів обласного музично-драматичного театру ім. М. Садовського та академічного театру ляльок, народних майстрів, художників, письменників і журналістів»,- зазначив Ігор Івасюк.

Члени комісії прийняли рішення направити звернення до профільних департаментів ОДА з метою щонайменше вдвічі збільшити преміальний фонд для виплати стипендій у сфері культури і мистецтв, оскільки розмір стипендії у 2016 році складає всього 250 гривень (для студентів – 200 грн.). Всього ж на поточний рік преміальний фонд становить 117 тисяч гривень.



Переглядів: 2968
Поширень: 0