Головною метою підписання цього документу є формування сприятливих умов для стимулювання інноваційної діяльності в Вінницькій області.

Дана Угода передбачає співробітництво сторін за визначеними у ній пріоритетними напрямками з метою реалізації інноваційних та інвестиційних програм і проектів стимулювання інноваційного розвитку Вінницької області.

Церемонія підписання угоди між Державним агентством з питань інновацій та інвестицій – з одного боку, та Вінницькою областю – з другого більше нагадувала форум підприємців, аніж протокольний захід.

Голова облдержадміністрації Олександр Домбровський в своїй промові лаконічно, але переконливо сформулював бачення перспективних напрямків інвестиційного розвитку Вінниччини – зокрема, стосовно будівництва нафтопереробного заводу, який міг би стати елементом енергетичної безпеки регіону, створення логістичних центрів та сучасних промислових підприємств. Аналізуючи діяльність територіальних структур Агентства, керівник області зазначив: «Робота обласної філії агентства має стати прозорішою – це допоможе реалізувати перспективні проекти, які створюються регіональним бізнесом».

На думку Людмили Супрун, наступний рік стане успішним для України – з точки зору інвестиційного клімату. «Ми приділимо більшу увагу регіональним ініціативам, підтримаємо найуспішніші проекти не тільки суто комерційного, але й перспективно-наукового спрямування».

Пріоритетними ж напрямками визначено: розроблення та реалізація програм соціально-економічного розвитку області, утворення комунальних спеціалізованих інноваційних фінансово-кредитних установ для фінансової підтримки місцевих інноваційних програм та багато інших заходів, що стимулюватимуть реалізації інноваційних проектів.

За словами Людмили Супрун, розвиток інноваційних систем має стати пріоритетним завданням для держави. Також вона повідомила, що для реалізації інноваційних ідей планується створити близько 80 підприємств.
В свою чергу керівництво області Олександр Домбровський та Григорій Заболотний висловили впевненість в тому, що Вінниччина стане провідним регіоном в реалізації інноваційних проектів.

Після церемонії підписання угоди про співробітництво головою Державного агентства з питань інновацій та інвестицій Людмилою Супрун, головою Вінницької обласної державної адміністрації Олександром Домбровським та головою обласної ради Григорієм Заболотним відбулася прес-конференція, в ході якої вінницькі журналісти мали нагоду з’ясувати всі необхідні аспекти питання співпраці Вінниччини з державною структурою в галузі інвестиційного розвитку.


Переглядів: 2685
Поширень: 0