Вчора, 23 березня, у школі-ліцеї №7 відбулася зустріч із представниками Посольства Федеративної Республіки Німеччини, а саме: з керівником відділу культури, освіти та національних меншин паном Дірком Лехельтом та керівником Німецької служби академічних обмінів пані Гізелою Циммерманн.

У заході взяли участь представники адміністрації учбового закладу, учителі німецької мови та учні ліцею.

Мета зустрічі – обговорення загального стану справ у школі-ліцеї №7: матеріальне забезпечення, потреби, методика викладання німецької мови, співпраця з Гете-Iнститутом та з Посольством Федеративної Республіки Німеччини.

У школі-ліцеї №7 обговорювали нові шляхи співпраці з Посольством Німеччини та з Гете-Iнститутом

Під час зустрічі ліцеїсти продемонстрували високий рівень володіння німецькою мовою, ознайомили гостей з позашкільною роботою, з шкільною газетою «Дзеркало ліцею», розробкою німецькомовного блогу а також із участю у конкурсах Гете-Інституту та в шкільному німецькомовному театральному гуртку.

Гості ознайомилися з творчими відеороботами учнів. Учитель німецької мови Ольга Григорівна Носик показала відеопрезентацію про досягнення школярів та роботу вчителів німецької мови, а також розповіла про декількох успішно використовують німецьку мову в професійній діяльності. Вона також зазначила, що в цьому році ліцеїсти вибороли найбільшу кількість стипендій на літні мовні курси, що будуть проходити в Німеччині, узявши участь у конкурсі Гете –Інституту, який передбачав інтерв’ю з випускниками школи про роль німецької мови в їхньому житті.

У школі-ліцеї №7 обговорювали нові шляхи співпраці з Посольством Німеччини та з Гете-Iнститутом

«Співпраця з Гете-Інститутом спонукає учнів до вивчення німецької мови, - зазначив директор школи-ліцею Олександр Григорович Сухомовський. – Заклад прагне до міжнародних зв’язків у сфері освіти. У нас діють програми й з іншими країнами, але найбільше ми співпрацюємо з Німеччиною. У ліцеї багато обдарованих дітей, які беруть участь у різних програмах та конкурсах. Сподіваюся, що такі зустрічі сприятимуть поглибленню творчої співпраці».

Пан Дірк Лехельт та пані Гізела Циммерманн були приємно здивовані активністю, креативністю та обдарованістю ліцеїстів, а також тим, що учні, крім навчання, успішно займаються творчістю, беруть участь у різноманітних конкурсах. Гості відзначили високий рівень володіння німецькою мовою.



Переглядів: 3282
Поширень: 0