Вищезазначена дипломатична установа буде розташована на сьомому поверсі ТРК «Магіцентр».

Як на власні очі переконалися Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковські, в.о. Генерального консула Анджей Сломський та голова облдержадміністрації Олександр Домбровський, сьогодні будівельна готовність приміщення складає 70 %. Весь обсяг робіт у приміщенні консульства виконується українськими спеціалістами, а матеріали закуповуються саме в області.

17 грудня вони оглянули весь комплекс будівельних робіт, який проводиться у приміщенні майбутнього консульства та відзначили, що його орієнтовне відкриття заплановане на середину січня 2010 року. На прохання польської сторони ця подія буде приурочена до річниці візиту Міністра Закордонних Справ Республіки Польща Радослава Сікорського до Вінницької області, який відвідав регіон 15 січня цього року. 25 січня 2010 року стане першим днем роботи візової секції консульства.

Загальна площа орендованого приміщення складає близько 1000 квадратних метрів. У консульстві працюватимуть 4 консули та 1 Генеральний консул. Щодня з 12:00 до 16:00 усі бажаючі можуть отримати консультації з візових питань, питань оформлення і видачі «карти поляка».

«Консульство Польщі – це не лише «фабрика віз». Це визнання Вінниччини, як важливого партнера у міжнародних стосунках. Партнера, який на сто відсотків виконує свої зобов’язання і надає всю необхідну підтримку. З яким нас пов\'язують не тільки культурні традиції, а й поступальний та динамічний соціально-економічний розвиток» - підкреслив Яцек Ключковські.

Також високопосадовці поспілкувалися з представниками місцевих засобів масової інформації.
«Ми вже давно історично і географічно живемо в Європі. Наше завдання якомога продуктивніше використати владні інструменти, щоб наблизити нашу вінницьку спільноту до Європейського Союзу» - підкреслив Олександр Домбровський.
Тому робота у новому консульстві буде налагоджена на європейському рівні, щоб уникнути черг та довгої бюрократичної тяганини. Зокрема, можливе запровадження системи електронної черги.

Найголовнішою вигодою для вінничан від нового консульства у Вінниці, за словами Олександра Домбровського буде можливість відкрити візу саме тут і зараз. Відтепер не доведеться їхати на Київ і стояти в довгих чергах. Цим можуть скористатися на лише вінничани. Адже консульство буде працювати і для жителів Хмельницької і Житомирської областей.
На урочисте відкриття нового консульства у Вінниці очікують на важливих гостей. Адже завітати на урочистості виявили бажання Міністри Закордонних Справ Польщі та України Радослав Сікорський і Петро Порошенко.


Переглядів: 3446
Поширень: 0