Представники делегації Ясського повіту Румунії побували у новому приміщенні Вінницького міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія», яке повністю адаптоване для користування людей з особливими потребами.

Гості з Румунії були вражені численними проектами та програмами, які реалізовуються центром «Гармонія». В ході візиту до закладу директор центру Раїса Панасюк провела ознайомчу екскурсію по його приміщеннях. Румунські партнери побували в різних за призначенням кімнатах для індивідуальної та групової роботи з клієнтами, в т.ч. для навчання роботи на комп’ютері, для проведення тренінгів, гурткової роботи, для індивідуальної психологічної підтримки та удосконалення навичок самообслуговування людей на візку. Учасники делегації дізнались про роботу «магазину» сувенірної продукції, в якому презентуються послуги, які можуть надаватися майстрами з обмеженими фізичними можливостями, та відвідали «Кафешку» з адаптованими кухонними меблями для проведення кулінарних майстер-класів та навчання людей на візках навичкам ведення домашнього господарства, самообслуговування, самостійного життя. Під час відвідин зали зі тренажерами та мініспортивої зали ознайомилися з особливостями використання нового сучасного обладнання для фізичної реабілітації дітей та молоді на візках. А також побували у залі для занять Школи танців на візку.

Чим вразила вінницька "Гармонія" румунських чиновників?

Муніципальний центр «Гармонія» був створений 9 років тому. Це заклад денного перебування дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Центр обслуговує одночасно до 40 осіб. Послуги надаються дітям та молоді з функціональними обмеженнями від 7 до 35 років. В колишньому приміщенні було недостатньо кімнат та місця для індивідуальної роботи з відвідувачами. Центр не міг повною мірою задовольнити потреби населення міста Вінниці у реабілітаційних послугах. Окрім того, за останні два роки зросла кількість молодих людей, які отримали інвалідність через військові дії на Сході та можуть стати потенційними клієнтами закладу.

В 2012 році було підібране приміщення по вул. Винниченка, 5 площею майже 800 м2. Вже наступного 2013 року розпочалась його реконструкція, яка була завершена наприкінці минулого року. У перші місяці 2016-го відбулось завершення обладнання нового приміщення усім необхідним устаткуванням і меблями. Загальна вартість проекту 8 млн грн, з них 5,5 млн – кошти з державного бюджету.



Переглядів: 2968
Поширень: 0