20 квітня до Вінниці приїздила делегація з Швейцарії до якої увійшли представники Консультативного комітету з питань міжнародного співробітництва та бюро швейцарського розвитку. У Вінниці гості ознайомилися з результатами спільної роботи – будівництвом котельні на деревині по вулиці Баженова в рамках спільного проекту з енергоефективності, який реалізується у місті з 2011 року, а також роботою цюріхських трамваїв, які свого часу Швейцарією були подаровані Вінниці.

До України швейцарська делегація приїхала на тиждень. А враховуючи, що за підтримки Швейцарської Конфедерації у Вінниці вже кілька років поспіль реалізовується масштабний проект з модернізації системи теплозабезпечення, швейцарці приїздили до міста подивитися на результати впровадження проекту. Зокрема, сьогодні вони побували на котельні, яка забезпечуватиме теплом та гарячою водою мікрорайон Баженова.

Це не єдиний проект, який Вінниця реалізовує в напрямку енергоефективності. Минулого року місто першим на пострадянському просторі отримало Європейську енергетичну відзнаку завдяки впровадженню Плану дій зі сталого енергетичного розвитку. Тому Вінниця на сьогодні є лідером серед українських міст в галузі енергоефективності і енергозбереження. Швейцарців цікавило, які ще подібні проекти реалізовуються у місті.

Швейцарців здивував wi-fi у трамваях, які Цюріх подарував Вінниці

За словами Голови Консультативного комітету з питань міжнародного співробітництва Фелікса Гутцвіллера, їх комітет консультує найвищий виконавчий орган Швейцарської Конфедерації і складається з представників чотирьох різних напрямків – парламентарів, недержавних організацій, які активно займаються сферою розвитку, представників наукових і бізнес-кіл: «Зараз наш Парламент знаходиться в процесі обговорення наступних чотирьох років міжнародного співробітництва. Справа стосується не тільки грошей, а і напрямків, в яких будемо розвиватися. Цей тижневий візит надає нам можливість побачити результати нашого співробітництва, і на засадах цього сформувати пропозиції нашому Парламенту, який буде приймати остаточні рішення. Таким чином наша програма покриває всі напрямки нашої діяльності в напрямку співробітництва. У Києві ми говорили про співробітництво на загальнонаціональному рівні, наше з вами спілкування стосується децентралізації, співпраці на рівні області та муніципалітету міста».

Швейцарців здивував wi-fi у трамваях, які Цюріх подарував Вінниці

Швейцарським гостям було представлено презентацію щодо заходів з енергоефективності, які впроваджуються у Вінниці протягом трьох останніх років та плани в цьому напрямку до 2020 року.

Окрім того, іноземні гості подивилися на роботу вінницького електротранспорту. Адже в подарунок від Швейцарії за проектом «Цюріхський трамвай» місто свого часу отримало 116 трамвайних вагонів, які сьогодні є одним з основних видів громадського транспорту, що здійснює пасажирські перевезення. «Я сам з Цюріха, тому мені дуже приємно було покататися на цюріхському трамваї у вашому місті. І я у соцмережі виклав фото, під яким згадав, що у вінницьких трамваях є wi-fi. На що відразу отримав десять коментарів: «І ми в Цюріху хочемо в трамваях wi-fi!», - поділився Фелікс Гутцвіллер.



Переглядів: 5811
Поширень: 0