21 квітня у залі засідань міської ради з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської трагедії відзначили людей, які ціною власного здоров’я захистили людство від жахливої катастрофи. Їм вручили грамоти та грошові премії.

Щороку 26 квітня відзначають річницю Чорнобильської трагедії. Сьогодні на початку засідання виконкому напередодні цієї дати перший заступник міського голови Ігор Корольчук подякував ліквідаторам за їхню мужність та героїзм.

«26 квітня минає 30 років від жахливої трагедії, яка трапилася в Україні, – аварії на четвертому реакторі Чорнобильської атомної станції. Це чорна сторінка не лише в історії Україні, а й найбільш жахлива техногенна катастрофа в історії людства за своїми наслідками, які до сьогодні ще дають про себе знати. Ви ціною свого здоров’я ліквідовували цю аварію і не дали розповсюдити ще більше радіації. Тож, ми дякуємо вам», – сказав Ігор Корольчук.

Також перший заступник міського Ігор Корольчук та секретар міської ради Павло Яблонський вручили ліквідаторам грамоти та грошові премії. А заступника голови ГО Вінницький міський осередок ліквідаторів інвалідів «Чорнобилю-86», учасника ліквідації наслідків на Чорнобильській атомній електростанції I категорії Петра Пилиповича Осадчука нагородили Почесною відзнакою міського голови за заслуги перед містом.



Переглядів: 3241
Поширень: 0