Сьогодні у Вінниці відбулась зустріч  керівників області та міста з Генеральним директором Лодзинської агенції регіонального розвитку Пшемиславом Анджеяком, який завітав на Вінниччину задля участі в засіданні «круглого столу» з питань створення подібної організації у Вінницькому регіоні.

Найпотужніша у Польщі, Лодзинська агенція за керівництва Пшемислава Анджеяка отримала дві найвищі відзнаки Прем’єр-міністра Польщі та має численних партнерів. Тож на запрошення обласної влади директор Агенції прибув до Вінниччини, аби поділитися досвідом формування такої організації та налагодження її ефективної роботи.

«Я маю за честь бути учасником створення цієї агенції. Ви будете першими в Україні в цьому питанні. А бути лідером дуже важливо, тому що тоді можна впливати на майбутнє, - зазначив у ході зустрічі Пшемислав Анджеяк. – За два роки Україна дуже змінилася. Ви обрали правильний напрям свого розвитку. Це важко для всього народу, але розвиток завжди пов'язаний зі змінами».

На Вінниччині створять Агенцію регіонального розвитку, на кшталт Агенції у Польщі

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, у свою чергу, зауважив, що сьогодні чимало інвесторів ставляться до України з осторогою. «Для нас дуже важливо подолати цей негативний імідж. І сьогодні Україна має великий шанс вибудувати фактично нову економічну політику», - відзначив керівник ОДА.

Він також зауважив, що політика Євросоюзу спрямована на те, щоб бізнес інвестував та розвивав внутрішній ринок, а для цього необхідно шукати нові ніші та нові ринки. «Україна є таким ринком, але вона не має інструментів для того, щоб залучати фінансові ресурси і створювати нові робочі місця. Тому формування Агенції регіонального розвитку є сьогодні одним із таких інструментів», - підкреслив Валерій Коровій.

На Вінниччині створять Агенцію регіонального розвитку, на кшталт Агенції у Польщі

Спонукає до цього, за словами голови облдержадміністрації, і введене в Україні антикорупційне законодавство, згідно з яким участь представників влади у переговорних процесах з інвесторами може трактуватися як надання окремим із них певних переваг.

На нагальності створення Вінницької Агенції регіонального розвитку наголосив і голова обласної Ради Анатолій Олійник. «Ми мусимо вийти на новий рівень розвитку нашої території, нашої області. І те, що ми сьогодні робимо, - це вперше в Україні. Тому досвід польських колег буде для нас дуже важливим, і ми хотіли б почути про проблеми, які у вас були, й ознайомитись із можливими ризиками», - зауважив Анатолій Олійник. Відтак, висловив сподівання на подальшу тісну співпрацю з лодзинськими партнерами.

Готовність до співробітництва підтвердив також секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський. Він, зокрема, підкреслив, що місто Вінниця завжди відкрите до нових проектів, а завдяки курсу на децентралізацію, який взяла Українська держава, на локальному рівні відкрилося ще більше можливостей для розвитку.



Переглядів: 3100
Поширень: 0