9 травня, з нагоди 71-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні, в холі міської ради традиційно керівництво міста та області привітало вінницьких ветеранів. В урочистій церемонії нагородження та святковому привітанні окрім ветеранів взяли участь рідні та близькі захисників.

Десятки мільйонів смертей та скалічених доль – такою страшною ціною у світі відновився мир у 1945-му році, коли антигітлерівська коаліція нарешті виборола перемогу у Другій світовій війні, зупинивши фашизм. Сьогодні Вінниця, як і вся Україна, вшановує пам'ять загиблих та дякує тим небагатьом захисникам, які ще залишились живими до наших днів. Традиційно в холі міської ради ветеранів Другої світової війни було нагороджено Почесними грамотами Вінницької міської ради та її виконавчого комітету і грошовими преміями.

«Пройшов вже 71 рік після тої трагедії, яка торкнулася всієї Європи і світу. І ви, наші дорогі ветерани, взяли на себе найбільший тягар цієї війни. Зараз дехто на сході розповідає про те, що Україна у тій війні ніякого вкладу не зробила. Але саме ви знаєте, що у ній за різними оцінками загинуло від 10 до 14 мільйонів українців, спалено десятки тисяч сіл, знищено тисячі міст. Саме ви знаєте, як важко потім було їх відбудовувати. Саме ваша стійкість, ваш героїзм дають можливість жити сьогодні нам. Дякую вам за це і низький вам уклін, - звернувся до ветеранів міський голова Сергій Моргунов. - Так склалося, що вже два роки ми воюємо вже на сході нашої країни. І саме ваші внуки, ваші правнуки сьогодні боронять державу, нашу Україну, наші міста, мирне небо від агресії та від тероризму. І вони взяли у вас приклад того героїзму, відданості, любові до української землі, до держави, до українського народу. Я бажаю вам усім міцного здоров’я, довгих років життя, миру, оптимізму. Щоб Господь Бог оберігав вас і ваші сім’ї!».

У Вінницькій міській раді привітали ветеранів Другої світової війни

Привітав ветеранів і голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій: «Дивлячись на вас, ми пригадуємо всіх тих, хто віддав своє життя за країну, тих, хто її відбудовував. Ви тільки вдумайтеся в цифри – під час бойових дій загинуло 160 тисяч вінничан в складі збройних сил і майже 200 тисяч вінничан були знищені на окупованій території. Це дуже велика трагедія, людська трагедія. І коли ми говоримо про пам'ять, ми в першу чергу повинні пригадувати тих, кого з нами немає. Сьогодні країна знаходиться в стані війни і, можливо, по особливому на сьогоднішній день ми сприймаємо слово «Перемога». Тому що Перемога – це була дуже велика надія, очікувана надія всіх людей, які прагнули жити в мирній країні. Хотів би побажати вам здоров’я, віри і бути впевненими в тому, що ваш подвиг, ваше життя неодмінно буде оцінено всіма поколіннями».

У Вінницькій міській раді привітали ветеранів Другої світової війни

Після привітання всі присутні рушили покласти квіти до Меморіалу Слави та Пам’ятного знаку Небесній Сотні та загиблим Героям АТО. А в Центральному парку для всіх вінничан вчора лунав святковий концерт з піснями воєнних та повоєнних років.



Переглядів: 3354
Поширень: 0