Цього року відзначення Дня Європи у Вінниці триватиме до 2 години ночі. Починаючи з 21:00 у місті розпочнеться проект «Ніч Європи у Вінниці». Вінничан та гостей міста запрошують на яскраве шоу від Театру танцю з міста Кельце, меппінг шоу на стіні міської думи, театр Тіней «TEULIS» з міста Києва. Також в цю ніч відбудуться екскурсії: пішохідні, на ретротрамваї, у краєзнавчому та художньому музеях. На ці екскурсії потрібно зареєструватися.

14 травня Вінниця вже дев’ятий рік поспіль відзначатиме День Європи. В його рамках у ніч з 14 на 15 травня відбудеться проект «Ніч Європи у Вінниці». Жителі та гості міста зможуть побачити Вінницю інакшу, яка у темряві нічного неба стає ще більш цікавою, неординарною та яскравою.

«Ніч Європи у Вінниці» проходитиме на кількох майданчиках. Так, на майдані Незалежності о 21 годині відбудеться яскраве шоу від Театру танцю з міста Кельце (Польща).

Потім о 22:00 на стіні будівлі міської думи можна буде побачити маппінг шоу (3D-проекція) «Орнамент», а о 23 годині на гостей свята очікує театр Тіней «TEULIS» з міста Києва.

На площі Європейській відбудеться фестиваль середньовічної культури «Орден Сонця», виступ театру Del’Arte та фаєр-шоу.

У ніч з 14 на 15 травня жителів та гостей міста запрошують на «Ніч Європи у Вінниці»

На площі Тараса Шевченка виступатиме інструментальний гурт «Man’s Club» з міста Києва та діятиме виставка «В музеях Європи».

Діятиме проект й у музеях. У Краєзнавчому музеї можна буде переглянути виставку гравюри Маргарити Журунової з Вінниці та Богдана Локатира зі Львова «Невидимий сад». У Художньому музеї діятиме проект «Звуки галереї»: західноєвропейське мистецтво XVII -XX століть. А у кінотеатрі «Родина» проходитиме ніч європейського кіно; сеанси стартують о 20:00, 23:30 та 01:00. У літературно-меморіальному музеї М. Коцюбинського о 00:00 та 01:30 проходитиме театралізоване дійство «Музи М. Коцюбинського».

Також в рамках проекту «Ніч Європи у Вінниці» відбуватимуться нічні екскурсії містом. Вони будуть пішохідні та у ретротрамваї. Щоб потрапити на екскурсії потрібно попередньо зареєструватися у холі міської ради на ресепшині. Реєстрація розпочалася сьогодні. Кількість місць обмежена. Телефон для довідок: 59-50-53.



Переглядів: 5396
Поширень: 0