Вчора у Вінниці відбувся публічний звіт БФ «Подільська громада». Йшлося про досягнення за минулий рік та плани на майбутнє. Так, за 2015 рік для української армії було зібрано більше 90 тон продуктів, теплих речей та обмундирування, а також – 379,5 тис грн. Адаптовано школу №33 для навчання дітей з обмеженими фізичними можливостями, проводилася активна робота по популяризації роздільного збору відходів тощо.

БФ «Подільська громада» – це фонд, який об’єднує владу, бізнес та громаду для реалізації важливих соціальний проектів. Вже традиційно, благодійний фонд проводить публічний звіт про проекти, які вдалося реалізувати у минулому році.

«Серед реалізованих проектів можна відмітити «Школу доступну для всіх». В рамках цього проекту було адаптовано ще одну школу міста для людей з обмеженими можливостями. Цей проект дає можливість дітям мати доступ до навчальних закладів, здобувати освіту і мати зайнятість та місце в суспільстві. Хочу дуже подякувати всім, хто підтримував фонд у програмі «Підтримка української армії». За цей рік ми передали 8 автомобілів, більше 90 тон різної продукції, яку ми доставили бійцям на передову АТО тощо. Важливим кроком, здійсненим у 2015 році у партнерстві з владою, бізнесом та громадою, є впровадження програми «Екологічне місто», яка підтримує розбірний збір сміття», – каже голова правління БФ «Подільська громада» Андрій Дручинський.

Минулого року фонд «Подільська громада» допомагав військовим та людям з інвалідністю, а сьогодні реалізовує проект «Клуб донорів»

Також він говорив про важливість підтримки ініціатив фонду міською владою. «Дійсно, співпраця бізнесу, влади і громади дуже важлива для розвитку всієї територіальної громади. Лише у співпраці ми можемо створити у місті комфортне середовище для вінничан та наших гостей. З Благодійним фоном «Подільська громада» у нас багато є проектів, які вже реалізовані, і ще багато будуть втілені в життя. У цьому благодійному фонді ми бачимо надійного партнера», – зазначила заступник Вінницького міського голови Галина Якубович.

Минулого року фонд «Подільська громада» допомагав військовим та людям з інвалідністю, а сьогодні реалізовує проект «Клуб донорів»

«Подільська громада» реалізовує проекти, які дають можливість покращити наше життя вже сьогодні, завтра і післязавтра, – каже голова наглядової ради БФ Віктор Бронюк. – Сьогодні основна тема – це питання війни на Сході і підтримка бійців та вимушених переселенців. І ти не можеш на це закривати очі, бо там твої друзі, знайомі, однокласники, і коли вони тобі телефонують і просять про якісь речі і ти розумієш, що коли вони тебе просять, значить це їм це дійсно потрібно. Я вважаю, що треба своїм прикладом, своєю роботою крок за кроком робити якісно справи і переходити від спонтанної благочинності до цивілізованої філантропії. Бо якщо ми сьогодні обрали курс на Європу, розбудову громадянського суспільства, то там найвищою цінністю – є людина. Тому, якщо ми можемо, щось змінити, то треба брати і робити, а не чекати».

Минулого року фонд «Подільська громада» допомагав військовим та людям з інвалідністю, а сьогодні реалізовує проект «Клуб донорів»

Один із останніх проектів БФ «Подільська громада» є створення Клубу донорів. Це програма, що об’єднує малий, середній бізнес, державні та неурядові організації для створення корисних, креативних та інноваційних проектів у місті. Одним із напрямків цього Клубу є аукціон проектів. Це публічний захід, під час якого 5 команд представляють свої проекти перед донорами. Далі розпочинаються торги, під час яких донори голосують коштами за проекти, які їм до вподоби. Також у планах – створення магазину «Місток», товаром у якому будуть речі (нові або уживані, але у гарному стані), що з певних причин вже не потрібні їх власникові. Їх будуть продавати, а кошти направлятимуть на благодійність.



Переглядів: 3716
Поширень: 0