Сьогодні представники громадських організацій представили проекти, подані на міський конкурс для грантової підтримки міської ради. Серед ідей – створення інформаційного сайту «Вулиці Вінниці», 3-D моделей історичних місць Вінниці для людей з порушенням зору, допомога дітям-переселенцям тощо. Загалом було представлено 25 проектів, частина з яких, після підбиття підсумків конкурсу, отримають фінансову підтримку. Переможцями стануть проекти визнані найкориснішими для міста.

1 квітня Вінницька міська рада оголосила черговий щорічний конкурс грантової підтримки соціально-культурних проектів громадських організацій та спілок.  Розмір фінансової підтримки становитиме від 5 до 50 тисяч гривень. 23 квітня у залі засідань міської ради відбувся відкритий захист поданих проектів.

«Одним з основних пріоритетів Стратегії «Вінниця-2020» є створення у місті розвинутого громадянського суспільства. І основною метою грантових конкурсів є залучення мешканців міста до участі в громадянському житті. У Вінниці з 2012 року проводяться конкурси фінансової підтримки соціально-культурних проектів громадських організацій. У 2012 році було підтримано 13 пропозицій на суму 250 тисяч гривень. У 2013 році комісія також підтримала 13 проектів, які були профінансовані в обсязі 250 тисяч гривень. У 2014 році перемогли 7 проектів на 215 тисяч гривень. У 2015 році переможцями стали 16 проектів, які профінансували на 500 тисяч гривень. А в цьому році на конкурс було подано 25 проектів від 22 громадських організацій», – каже секретар міської ради Павло Яблонський.

Громадські організації міста хочуть зробити довідник «Вулиці Вінниці», 3-D моделі історичних місць та влаштувати благодійний концерт

Серед запропонованих проектів було чимало ідей на підтримку обдарованої молоді та дітей-сиріт. Так, ГО «Розвиток. Розвиток» запропонувала провести культурно-мистецький фестиваль «Крок до мрії», який включає в себе благодійний марафон «Долоні дитини візьми в свої руки», конкурс творчості та благодійний концерт. Також ця ж громадська організація представила проект по проведенню Всеукраїнського фестивалю народного мистецтва «VinArtStreet» для покращення туристичної привабливості та підтримки талановитих майстрів.

ГО «Крок на зустріч» представили соціальний проект «Є контакт», який має на меті допомагати дітям та учнівській молоді вирішувати їхні проблеми. Це унікальний проект, направлений на впровадження європейських стандартів роботи з дітьми та батьками. Адже його суть – введення в заклад освіти незалежної від адміністрації людини, яка має психологічну освіту. Незалежні консультанти захищають права дітей, допомагають знайти вихід з конфліктної ситуації тощо.

Проект «Гостинна Вінниця» запропонувала ГО «Гармонія». Його мета – розвиток бренду міста як доступного та туристично привабливого для людей з інвалідністю. «Ми пропонуємо зробити 3-D моделі історичних місць Вінниці зі звуковим супроводом, щоб люди з вадами зору могли на дотик відчути які вони. Також хочемо зробити виставку тактильних картин, видати буклет «Вінниця найкраще місто на глобусі» шрифтом Брайля. Крім того – виготовити вивіски шрифтом Брайля для Прозорих офісів Вінниці, адже коли люди приїздять на екскурсії до нашого міста, вони часто виявляють бажання побувати саме у Прозорих офісах», – каже представник ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна.

Громадські організації міста хочуть зробити довідник «Вулиці Вінниці», 3-D моделі історичних місць та влаштувати благодійний концерт

ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» запропонувала проект «Вулиці Вінниці»: створення інформаційного сайту та тематичного довідника. Його мета – поширення інформації про історію перейменування вулиць та площ Вінниці, тлумачення нових топонімів. «Ця інформація буде цікава вчителям та учням загальноосвітніх шкіл, викладачам та студентам вищих навчальних закладів та всім, хто цікавиться історією Вінниці», – зазначив історик Олександр Федоришен.

Громадські організації міста хочуть зробити довідник «Вулиці Вінниці», 3-D моделі історичних місць та влаштувати благодійний концерт

Наразі комісія вирішує, які проекти отримують фінансування, звертаючи увагу на актуальність запропонованих ідей для громади, важливість отриманих результатів внаслідок реалізації проекту та доцільність реалізації проекту з огляду на витрачені ресурси. Результати будуть відомі через кілька днів.



Переглядів: 4281
Поширень: 0