Традиційне свято-зустріч «Таланти Поділля» 24 травня зібрало у залі обласного музично-драматичного театру ім. Садовського призерів та переможців олімпіад і конкурсів різних рівнів, їх наставників та батьків.

Вшанувати інтелектуальну еліту Вінниччини та вручити обдарованій молоді заслужені нагороди, на свято завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник голови – директор Департаменту освіти і науки ОДА Ігор Івасюк та голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов.

«Коли заходиш у залу і дивишся в очі цих молодих людей, захоплює подих від розуміння того, наскільки велике багатство має український народ, українська земля. У ці тривожні для нашої держави дні ми, як ніколи, усвідомлюємо, що найбільша цінність для нас – саме ви, наші діти, наше майбутнє, - звернувся з вітальним словом до учасників заходу голова облдержадміністрації Валерій Коровій. - Так сталося, що ми переживаємо не найкращий період у новітній історії, та це спонукає кожного з нас зробити все для того, щоб побудувати нову, сучасну, європейську Україну. І рушієм цього прогресу будете ви».

360 обдарованих учнів та студентів Вінниччини отримали премії від обласної влади

Керівник ОДА відзначив, що традиційне свято талантів демонструє величезний потенціал для подальшого розвитку держави. Адже у цей час саме креативність є локомотивом світового зростання, його визначальним фактором, бо базується на прагненні людей творити і рухатися вперед.

«Талант – це Божий дар, але, разом з тим, це дуже важка праця. І я хотів би подякувати вам, дорогі лауреати, за вашу наполегливість. Хочу висловити вдячність викладачам, бо розумію, наскільки непросто прищепити дитині терпіння і дати впевненість у тому, що вона може опановувати нові знання. Велика подяка також батькам», - зауважив Валерій Коровій. Відтак побажав усім присутнім злагоди, добра і нових успіхів.

360 обдарованих учнів та студентів Вінниччини отримали премії від обласної влади

Свої вітання на адресу юних обдарувань висловив і голова обласної Ради Анатолій Олійник. Затим керівники області вручили номінантам та їх наставникам відповідні дипломи, Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради, а також грошові премії.

Загалом свої нагороди отримали понад 360 учнів та студентів регіону і більше 300 педагогів Вінниччини. Сума ж коштів, використана на преміювання обдарованої молоді та їх учителів, склала у цьому році 350 тис. гривень.



Переглядів: 3452
Поширень: 0