Мета проекту: психологічна реабілітація та підтримка дітей і їх батьків, які знаходяться на лікуванні у медичних закладах міста та області.

Результати проекту:

  • Хворим дітям проект допоможе впоратись з негативними наслідками, які несе в собі хвороба, такі як страх, біль, різні негативні емоції, допоможе забути про хворобу та подарує їм відчуття справжнього дитинства;
  • Дослідження підтверджують, що діти швидше одужують, якщо у них гарний настрій, який їм дарує «Веселий лікар»;
  • Крім швидшого одужання, діти навіть у лікарні отримують відчуття дому, хворі знайомляться між собою і у майбутньому підтримують дружні стосунки;
  • Під час відвідин клоунів, діти крім гарного настрою отримують нові навички, знання, що сприяє їх інтелектуальному розвитку.

У Вінниці стартувала благодійна програма «Веселий лікар»

«Ця програма допоможе самореалізації дітей та молоді, сприятиме їх зайнятості та якісному дозвіллю і в свою чергу вона буде надзвичайно приємна та корисна для дітей, які перебувають у лікарнях. Я хочу створити не якусь там команду, а ту, яка здатна зробити реальністю великі ідеї» - розповів Андрій Дручинський, виконавчий директор БФ «Подільська громада».

«Участь та сприяння реалізації програми «Веселий лікар» повністю підтримується міською владою, адже забезпечення умов повноцінного життя та розвитку наймолодших членів міської громади – дітей та підлітків, є одним з найважливіших завдань Вінницької міської ради та міської програми «Вінниця – місто, дружнє до дітей» - зазначила Божок Ірина Василівна – заступник начальника управління освіти Вінницької міської ради.

У Вінниці стартувала благодійна програма «Веселий лікар»

Після прес-конференції «Кактус» арт-груп провела лікарняну клоунаду в приміщені лікарні, куди були запрошені дітлахи, що на даний момент перебувають на лікуванні.

З самого «Місяця» до діток спустились Знайка, Незнайка, Нінзя та клоуни Кузя і Рися. Разом з дітками космічні гості рятували «гравіцапа», який забрав підступний Нінзя, без нього друзі не могли відправитись додому. Хоробрі дітлахи допомогли визволити героїв, що опинились у полоні та простили Нінзю.

Приємно було бачити усмішки на обличчях у батьків, дітей та медичних працівників. Хворі, наче потрапили у яскраву казку, що підняла їм настрій та залишиться у їх пам’яті гарним спогадом. Результат такої роботи не лише моральна підтримка і розвантаження дітей, але і, що важливо, вже підтверджена цифрами користь для здоров’я пацієнтів. Присутні просили аби до них частіше приходили веселі друзі, адже завдяки посмішці, вони забували, що хворіють і знаходяться у лікарні.

Приємно, що до програми приєднується і соціально-відповідальний бізнес, даний захід був реалізований завдяки фірмі «Авіценна». Громада розуміє, бачить та відчуває, що бізнес піклується про розвиток взаємодопомоги у місті. Такі заходи, які об’єднують різні сектори громади ведуть до розвитку громадянського суспільства.

Завдяки підтримці бізнесу, відтепер клоуни та їх колеги будуть частими гостями у дитячих лікарнях. Наступний захід відбудеться у дитячій обласній лікарні. Вистава буде присвячена Різдвяним святам.

Запрошуємо усіх бажаючих (дітей та батьків, працівників та бізнесменів, дідусів та бабусів, усіх небайдужих) приєднуватись до програми будь-якою допомогою.


Переглядів: 4642
Поширень: 0