У цьому конкурсі змагалися студенти середніх спеціальних і вищих навчальних закладів очної форми навчання з різних країн. Мета цих відомих змагань – стимулювати інтерес та розвиток творчих здібностей молоді в галузі сучасних мультимедіа технологій, а також обмін досвідом зі створення мультимедійних проектів. Молодь змагалася у номінаціях: двовимірна растрова та векторна графіка; тривимірна графіка; анімація; Інтернет- додатки; відео ролики; інтерактивні додатки.

В’ячеслав Мальований посів перше і друге місце в номінації «Тривимірна графіка», що є однією із найскладніших, оскільки передбачає розробку тривимірної моделі, на основі якої будується фотореалістичне зображення. В’ячеслав не тільки розробив такі зображення, але і показав їх у динаміці. До речі, В’ячеслав уже двічі перемагав у конкурсі з веб-дизану та комп’ютерної анімації, який проводить ВНТУ. Спершу як учень, а вдруге – уже як студент.
– Я планував поступати у Київський авіаційний університет. Але після перемоги в обласному конкурсі з веб-дизайну вирішив стати студентом ВНТУ, адже саме тут є спеціалізація з веб-дизайну. – Говорить Славко. – Зараз я навчаюся на другому курсі і впевнений, що зробив правильний вибір. Мене одразу запримітили, викладачі почали працювати зі мною індивідуально. Мій тренер – доктор технічних наук, професор Олександр Романюк, відразу зорієнтував мене на тривимірну графіку, оскільки за нею майбутнє. Нині я працюю не тільки практично, але уже займаюсь і наукою. Маю дві статті. Найближчим часом планую взяти участь в десятому міжнародному студентському конкурсі дизайну Adobe Design Achievement Awards (ADAA), а також в конкурсі «Цифровий вітер». Оскільки я навчаюся на програміста, то вивчаю нові технології програмування веб-додатків. Своєю перемогою завдячую насамперед рідному університету, адже у велелюдді київського студентства міг загубитися і навряд чи проявив би свої здібності.

Поліщук Денис, який посів перше місце в номінації «Інтернет-додатки», навчається у ВНТУ на п’ятому курсі. Він переміг з сайтом «Рибальство на Вінниччині». Судді відзначили не лише відмінну графічну реалізацію роботи, але і її програмну реалізацію.
– Дуже радий перемозі. Планую надалі інженерну діяльність пов’язати з Інтернет-технологіями. У ВНТУ кожного року проводиться конкурс з веб-дизайну, а тому є можливість перевірити свою інженерну зрілість. Цей конкурс дуже престижний. Не без гордості скажу, що у грудні посів у VIII-му відкритому конкурсі з web-дизайну та комп’ютерної анімації, де змагались студенти та учні не лише України, а й Росії і Білорусі, перше місце у другому турі. Синхронні перемоги у Вінниці та Архангельську надають мені впевненості. Але це не означає, що можна зупинятися і тішитися своїми здобутками. Навпаки, вони є стимулом до подальшого удосконалення. Повинен підтвердити закономірність перемог.

Микола Обідник переміг у номінації «Анімація». Микола поєднує навчання у ВНТУ з роботою у комп’ютерній фірмі. Хоча це досить складно, але Микола – відмінник навчання.
– Знання, отримані в університеті, дозволили мені швидко освоїти предметну галузь на виробництві і підключитися до виконання ряду проектів. Я навчаюсь у магістратурі і виконую наукові дослідження в галузі тривимірної графіки. Хочу поєднати переваги двох напрямів рендерингу – трасування променів і тріангуляційного подання моделей.
Перемоги студентів ВНТУ в Росії – це тільки початок. Попереду нові вершини у дальньому зарубіжжі. Їх подолати цілком реально при співпраці студентів з викладачами університету – фахівцями з комп’ютерної графіки і веб-дизайну, які своїми науковими ступенями уже довели власну значимість у науковому світі.


Переглядів: 4320
Поширень: 0