Минулого тижня у м. Вінниця понад 120 молодих бійців склали військову присягу та поповнили лави Національної гвардії України.

Із 120 осіб, які склали присягу 38 – контрактники, серед них зголосилися вступити на військову службу за контрактом і 3 дівчини. Решта солдатів - призвані на строкову службу.

Керівник військової частини 3008 національної гвардії України Сергій Мамченко, привітав нових воїнів та їхніх рідних з важливою подією. «Сьогодні складали присягу громадяни України, які раніше не служили. Військовослужбовці строкової служби в подальшому будуть проходити навчання за профілем, або це оперативні підрозділи, або конвоювання, або підрозділи правопорядку. В зону АТО вони не поїдуть. Контрактники пройдуть навчання в своїх підрозділах і потім будуть виконувати бойові завдання, після чого долучатимуться до завдань на Сході України», — зазначив Сергій Мамченко.

За його словами, цьогоріч це перше поповнення молодими новобранцями. Зараз продовжується навчальний збір і 30 липня наступні вінничани приймуть військову присягу.



Переглядів: 2788
Поширень: 0