Сьогодні в обласній дитячій лікарні після капітального ремонту відкрили операційний блок, що складається з трьох операційних зал, і розташований на 6-му поверсі головного корпусу обласної лікарні.

Останній раз капітальний ремонт приміщень операційного блоку було здійснено у 2004 році. Протягом наступних 10 років зали операційних прийшли до неналежного стану і не відповідали санітарно-гігієнічним нормам (відшарування плитки на стінах).

В 2015 році Департаментом будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації - виділено кошти в сумі 2,5 млн. грн. для проведення реконструкції та капітального ремонту приміщень операційного блоку. За результатами проведених торгів переможцем було визначено проектно-будівельну компанію ООО «МУР». Ремонті роботи було розпочато у жовтні 2015 р, завершено в липні 2016 р.

У Вінницькій обласній дитячій лікарні після капітального ремонту відкрито операційний блок

Традиційну червону стрічку перерізали голова облдержадміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник та головний лікар медичного закладу Василь Паненко.

«Ми відпрацювали нову стратегію розвитку галузі охорони здоров’я краю. В результаті якої пріоритетом є надання якісних медичних послуг Вінницькою обласною дитячою лікарнею. Відкриття відремонтованого операційного блоку – це перший крок. Наступний - ремонт поліклініки лікарні. На даний час наявна проектно-кошторисна документація та виділено фінансування на поточний ремонт поліклініки. Також, буде закуплено спеціальне обладнання, що дасть можливість розширити спектр надання хірургічних послуг в лікарні», - зазначив Валерій Коровій.

У Вінницькій обласній дитячій лікарні після капітального ремонту відкрито операційний блок

За словами головного лікаря Василя Паненка, оперуватимуть хірурги на старому обладнанні, а нове закуповуватимуть поступово. «Відтепер допомога хворим надаватиметься в достойних умовах. Новий операційний блок відповідає усім європейським стандартам, адже матиме автономний обмін повітря і автономне кондиціонування. Повітря з вулиці чи інших підрозділів лікарні не буде попадати в операційний блок. В даному операційному блоці можливе проведення до 3 тисяч операцій в рік», - зазначив Василь Паненко.

У Вінницькій обласній дитячій лікарні після капітального ремонту відкрито операційний блок

В операційному блоці є окрема зала для ургентних втручань, в іншій операційній хірурги проводитимуть планові оперативні втручання дітям з травматологічною та ортопедичною патологією. Третя операційна призначена для оперативних втручань ЛОР-органів. Також планується проводити планові нейрохірургічні втручання.



Переглядів: 5198
Поширень: 0