У цьому році по Хмельницькому шосе заплановано встановити посадочні павільйони нового зразка на семи трамвайних зупинках. Вже розпочалися роботи на зупинці «Данила Галицького» (колишня 40-річчя Перемоги). Далі павільйони встановлюватимуть на зупинках в напрямку Барського шосе.

Нові посадочні павільйони на зупинках почали з’являтися у Вінниці в 2011 році. Тоді комунальники встановили перші сім, їх змонтували на місці старих радянських конструкцій. Нові зупинки почали з’являтись і там, де їх взагалі не було, або в місцях, куди зупинки громадського транспорту були перенесені. Такі конструкції мають естетичний вигляд, якісні та практичні.

«11 липня почалися роботи по встановленню посадочного павільйону на зупинці «Данила Галицького», що по вулиці Хмельницьке шосе. Такі павільйони виготовляють з якісних матеріалів в Україні. Конструкція прозора, зроблена зі скла, щоб не перевантажувати міський простір. Такі зупинки вписуються в середовище як сучасної, так й історичної забудови», – каже в.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Володимир Ніценко.

По Хмельницькому шосе на зупинці «Данила Галицького» почали встановлювати посадочний павільйон

Конструкція захищає від опадів, а матовий дах – від сонця. Посадочний павільйон матиме спеціальні «кишеньки», у яких буде розміщена соціальна реклама та схема руху громадського транспорту. На зупинці облаштують тактильну плитку для людей з вадами зору. Завдяки випуклим смужкам вони можуть зрозуміти напрямок руху, а рельєфна плитка вздовж дороги – попереджатиме про небезпеку.

По Хмельницькому шосе на зупинці «Данила Галицького» почали встановлювати посадочний павільйон

Загалом в цьому році заплановано встановити по Хмельницькому шосе сім посадочних павільйонів нового зразка. Після зупинки «Данила Галицького» їх встановлюватимуть в напрямку Барського шосе.



Переглядів: 4527
Поширень: 0