У вінницьких закладах культури, як і в школах та садках міста, протягом канікул тривають капітальні і поточні роботи. Сьогодні міський голова Сергій Моргунов відвідав  кінотеатр «Родина», в якому завершується утеплення фасаду будівлі.

На ремонт єдиного в місті муніципального кінотеатру «Родина», будівлі якого 127 років, в цьому році направлено біля мільйона гривень.

За ці кошти буде проведено капітальний ремонт фасаду із утепленням, наразі виконання робіт складає біля 70 %.

У Вінниці капітально ремонтують та утеплюють фасад кінотеатру «Родина»

Також буде здійснено ремонт туалету, кабінету адміністрації та замінено 130 крісел у глядацькій залі. Керівництво закладу попросило мера збільшити видатки на цей рік в розмірі 100 тисяч гривень, щоб відремонтувати ще і дах.

У Вінниці капітально ремонтують та утеплюють фасад кінотеатру «Родина»

Міський голова доручив вирішити це питання та зазначив, що на наступний рік при формуванні міського бюджету буде розглядатись питання виділення коштів для закупівлі сучасного цифрового обладнання для кінотеатру. 

У Вінниці капітально ремонтують та утеплюють фасад кінотеатру «Родина»

Наразі роботи в закладах культури в розпалі, але завершити їх в більшості планують до початку навчального року. При спілкуванні з підрядниками Сергій Моргунов відмітив, що по деяких угодах достатньо затягнуті терміни виконання, тому потрібно пришвидшити темпи робіт. «Ми домовилися з підрядниками про скорочення термінів виконання робіт. Бюджет міста має сьогодні можливості, при готовності і представленні актів виконаних робіт, їх профінансувати. Важливе питання, яке ми ставимо перед підрядниками, - це якість і вчасність виконання робіт. Для галузі культури, як і по інших сферах, за два-три останні роки саме завдяки бюджетній децентралізації з’явилося більше можливостей. Якщо говорити за бюджет 2016-го року, то по культурі він збільшився майже на 10 % порівняно з попереднім. А це біля 45 млн грн, що дає нам можливості більше коштів направляти на капітальні видатки», - каже міський голова. 



Переглядів: 4047
Поширень: 0