Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» розпочала реалізацію свого унікального проекту «Шалений мандрівник», аналогів якому в нашому регіоні немає.

«Шалений мандрівник» має на меті забезпечити потребу людей з обмеженими можливостями в культурному, пізнавальному та духовному розвитку. Так, буде створено клуб «Шаленого мандрівника», члени якого зможуть подорожувати історико-культурними місцями Поділля, а також буде розроблено путівник «Подорожуємо без меж» за результатами роботи клубу.

В рамках проекту розпочинається навчання учасників клубу, яке буде включати в себе ознайомлення з процесами зйомки, монтування та розміщення відзнятого ролику в мережі Інтернет. З цією метою створено спеціальний канал на YouTube, де будуть розміщені такі ролики.

«Це все для того, щоб люди з інвалідністю, які утримуються від подорожей думаючи, що це їм не під силу, зрозуміли: все можливо і не потрібно нічого боятись», – розповіла керівник проекту Людмила Нецкіна.

Слід відзначити, що навчання буде проводитись кваліфікованими тренерами, які мають чималий досвід роботи на телебаченні.

Вже 29 липня планується перша подорож учасників клубу «Шаленого мандрівника» до с. Буша, Ямпільського району.

Автор проекту Людмила Нецкіна сподіваються, що з часом він набуде міжнародного характеру й люди з обмеженими можливостями матимуть змогу подорожувати країнами світу.

Проект реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що громадська організація «Гармонія» стала однією з 12 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Детальніше про проект можна дізнатися на офіційній веб-сторінці громадської організації «Гармонія».



Переглядів: 3464
Поширень: 0