24 серпня у місті проходитиме чимало різноманітних заходів, пронизаних патріотизмом, національними традиціями та колоритом. Вже традиційно, на майдані Незалежності, відбудеться фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська Пектораль». Кінолюбителі зможуть побувати на прем’єрі фільму «Полон». Також цього дня проходитиме фестиваль народного мистецтва VinArtStreet з ярмарками, конкурсами, майстер-класами, солодким двориком для дітей. Під час заходів відбудеться благодійний збір коштів для учасників АТО.

У цьому році Україна відзначатиме 25-ту річницю Незалежності. Напередодні, 23 серпня, о 10 годині на майдані Незалежності відбудеться офіційна церемонія підняття Державного Прапору України. Після цього, на Європейській площі обласне управління культури і мистецтва організовує масштабних захід «Скарби України Поділля». Тут будуть представлені всі райони області зі своїми традиціями, колективами, концертними програмами.

«24 серпня у Вінниці відбудеться фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль». Він об'єднає в собі музичні, освітні, виставкові та культурно-мистецькі дійства. Заходи фестивалю направлені на єдність громади, почуття патріотизму та гордості за рідну державу. Все розпочнеться о 15:00 на майдані Незалежності. Тут будуть проекти «Колорит у єдності», «Розквітай, моя Україна», фейс-арт від вінницький дитячих спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. А також – тематичні екскурсії по Вінниці, виставки обласного та краєзнавчого музеїв тощо», – каже в.о. директора департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Концерт з нагоди відзначення 25-ої річниці незалежності України «В твоїх обіймах, Україно» розпочнеться о 15.00 і триватиме до 22 години. У ньому братимуть участь творчі колективи міста Вінниці та з районів, окремі виконавці. «Також на майдані Незалежності відбудеться проект VinArtStreet. Він буде реалізованим у рамках конкурсу громадських ініціатив, який проходив для громадських організацій. Приємно, що громадські організації братимуть участь у таких масштабних дійствах до Дня Незалежності», – зазначив Максим Філанчук. Цей проект включає в себе:

  • ярмарок виробів ручної роботи,
  • виставки робіт сучасних художників,
  • конкурс на кращий сувенір міста Вінниці (приурочений до Дня міста).
  • виставку найцікавіших колекцій сучасних колекціонерів Вінниці,
  • показ мод дизайнерів,
  • інтер’єрні фото-зони.

На майдані Незалежності будуть майстер-класи з образотворчого мистецтва для дітей та дорослих, солодкий дворик, майстер-класи для дітей, аніматори, цікаві конкурси. Також під час заходів відбуватиметься благодійний збір коштів та речей для учасників АТО. Цього дня у кінотеатрі «Родина», попередньо о 19.00, проходитиме презентація фільму «Полон» (режисер Анатолій Матешко). Очікується, що на захід приїдуть Володимир Горянський, Лариса Руснак та Остап Ступка, які були акторами у цій стрічці, вінничани зможуть з ними поспілкуватись.

Традиційно, дрес-кодом до Дня Незалежності будуть вишиванки та українські віночки.



Переглядів: 6867
Поширень: 0