З 22 по 28 серпня у Вінниці проходитиме Міжнародна акція «Форум української молоді діаспори». Участь у ньому візьме близько 100 учасників, які представляють більше ніж 30 країн світу та 8 областей України.

Форум української молоді діаспори проводиться в Україні вже вшосте. Це міжнародна акція, спрямована на утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських цінностей у молодого покоління, згуртування української молоді діаспори та молоді, що живе в Україні, навколо ідеї об'єднання світового українства заради побудови сильної, незалежної, демократичної України.

Цьогоріч для проведення форуму, який вже став традиційним, Світовий Конгрес Української молоді обрав Вінницю. Впродовж тижня активні молоді люди, які мають українське коріння, але живуть за кордоном, проведуть ряд зустрічей.

Організатори форуму очікують, що через його учасників тисячі молодих українців дізнаються про життя та діяльність української молоді в діаспорі, їхню культуру та традиції, про участь у спеціальних програмах підтримки, оскільки на сучасному етапі становлення української держави важливо ефективно використати капітал знань та можливості діаспори, так само, як це здійснюють в багатьох країнах світу.

Офіційне відкриття форуму відбудеться 22 серпня 2016 року о 16:00 у приміщенні Вінницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського (м. Вінниця, вул. Театральна, 13).

Участь у заході також візьмуть Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, Міністр культури України Євген Нищук, керівництво міста та області, представники громадськості, депутати Верховної Ради України та місцевих рад, науковців, творча інтелігенція. 

Організатори форуму: Вінницька облдержадміністрація, Вінницька міська рада спільно з Світовим Конгресом Української молоді, захід проходитиме за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Міністерства культури України.



Переглядів: 2122
Поширень: 0