Наразі вже завершений основний об’єм робіт масштабного проекту з реконструкції трамвайних колій по площі Гагаріна. З сьогоднішнього дня трамвай №4 (Барське шосе – Залізничний вокзал) вже їздить по нових рейках. Зараз робітники демонтують тимчасову додаткову колію, після чого заасфальтують цю ділянку, щоб відновити транспортне сполучення в повному обсязі до 1 вересня, як і було заплановано.

В травні у Вінниці розпочалася реконструкція трамвайних колій в рамках масштабного проекту з реконструкції дорожньої розв’язки по площі Гагаріна. Проектом було передбачено перекладання на цій ділянці трамвайних колій, влаштування дренажної системи, капітальний ремонт проїжджої частини з дотриманням необхідного нахилу, щоб не затримувалась вода після опадів. Ремонт проводиться із застосуванням сучасних технологій, які дозволять покращити обслуговування та подовжити термін експлуатації рейок. Роботи відбуваються за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку та міського бюджету.

«Вже виконані роботи по влаштуванню зливової каналізації, монтажу нових колій, облаштуванню підпірної стінки біля тротуару. Проведено асфальтування проїжджої частини по вулиці Пирогова та частково по Соборній. Завершується демонтаж тимчасової додаткової колії, яку було облаштовано на період ремонту, після чого цю ділянку заасфальтують», – каже керівник КП Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк.

Сьогодні по нових рейках у реверсному режимі вже поїхали трамваї маршруту №4, що курсує за маршрутом «Барське шосе – залізничний вокзал». Планується, що роботи по реконструкції будуть завершені до 1 вересня, як і було заплановано, після чого буде відновлений рух як громадського транспорту, так і приватного.



Переглядів: 4915
Поширень: 0