26 серпня в обласному музично-драматичному театрі ім. Садовського відбулася конференція педагогів Вінниччини.

Коментуючи досягнення та проблемні питання роботи галузі, очільник регіону відзначив, що попри непрості виклики, які стоять перед державою, цьогоріч підготовка до нового навчального року проведена на високому рівні. «З’явилися кошти в місцевих бюджетах, працює система Державного казначейства. Це дало можливість без боргів рухатися вперед. Більше того, в галузі освіти ми додатково на ці цілі отримали з державного бюджету 70 млн. гривень. Це і фонд регіонального розвитку, і соціально-економічна субвенція з державного бюджету», - зауважив Валерій Коровій.

У Вінниці ділилися досягненнями освітянської галузі

Голова облдержадміністрації підкреслив, що по відношенню до минулого року цьогоріч бюджети базового рівня додатково отримали 940 млн. гривень. Відтак на місцевому рівні є можливість надати фінансову підтримку навчальним закладам як у питанні змінення їх матеріальної бази, так і щодо забезпечення учнівського харчування.

Окремо керівник області зупинився на проблематиці функціонування закладів професійно-технічної освіти. За його словами, було докладено максимальних зусиль, аби врегулювати ситуацію з фінансуванням профтехучилищ, і сьогодні в області є загальне бачення подальшого розвитку цієї освітньої ланки.

У Вінниці ділилися досягненнями освітянської галузі

«Вчора я мав розмову з Маршалком Сьвєнтокшиського воєводства Польщі та Гетьманом Ліберецького краю Республіки Чехія. В нас виникла ідея підготувати окрему програму стосовно професійно-технічної освіти, в тому числі, й щодо ймовірного залучення гранту по лінії Європейської Комісії», - повідомив Валерій Коровій.

Торкнувся голова облдержадміністрації і питання формування освітніх округів, придбання шкільних автобусів та реалізації на Вінниччині заходів, пов’язаних із проведенням в Україні Року англійської мови. Відтак наголосив, що основна функція освіти - надати якісні знання та забезпечити конкурентоспроможність дітей, які виходять з навчального закладу в доросле життя.

Характеризуючи загалом роботу сфери освіти області, керівник регіону відзначив, що освітянська галузь Вінниччини є однією з найкращих, про що свідчать в тому числі й озвучені в ході конференції результати діяльності учительства області за попередній навчальний рік.

«Я бачу, що країна змінюється, область змінюється, змінюємося ми. У нас дійсно багато проблем, але ми заслуговуємо на те, щоб чесно дивитися один одному в очі і вести відвертий діалог. Так, непросто, але крок за кроком, якщо будемо розуміти один одного - будемо рухатися вперед», - підсумував Валерій Коровій.

У Вінниці ділилися досягненнями освітянської галузі

Привітавши освітян регіону з початком нового навчального року, голова облдержадміністрації Валерій Коровій спільно з головою обласної Ради Анатолієм Олійником та заступником Вінницького міського голови Галиною Якубович вручили кращим педагогічним працівникам регіону Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради.

У Вінниці ділилися досягненнями освітянської галузі

Також в ході конференції 16 освітян були нагороджені відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «25 років Незалежності України».



Переглядів: 2972
Поширень: 0